Burada vatandaşlara hitap eden Bakan Fikri Işık; “Bu iş A şahsı, B şahsı meselesi değil. Bu iş A partisi, B partisi meselesi de değil. Bu iş memleket meselesi... Türkiye’nin bundan sonra istikrarının kalıcı olarak sağlanması meselesi” diyerek referandumda neden evet demenin gerekliliklerini anlattı.

 

            Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Vefa Yemeği’ne katılan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, partililer ile buluştu. 16 Nisan7da referandum seçimi ile ilgili açıklamalarda bulunan Işık, hükümette ve devlette çift başlılığın ortadan kaldırılması için ‘Evet’ denilmesi gerektiğini söyledi.

Partililere hitap eden Milli Savunma Bakanı Fikri Işık; “16 Nisan’da çok önemli bir halk oylaması için sandığa gideceğiz. Bugüne kadar AK Parti iktidara geldiği günden beri hemen hemen her yıl biz sandığa gidiyoruz. Ama bu belki bugüne kadar sandığa gittiğimiz seçimlerin veya halk oylamalarının en önemlisi olacak. Çünkü Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi yani hükümet sistemini değiştiren bir anayasa değişikliğini oylayacağız. Türkiye açısından son derece önemli. 16 Nisan’da gerçekten önemli bir tercih yapacaksınız. Bugüne kadar yapılan pek çok seçimden ve halk oylamasından çok daha önemli bir değişikliği ya kabul ya da red edeceksiniz. Bir gövde var iki baş var. Bu ancak biliyorsunuz eski masallarda olur. Çift başlı kartal. Çift başlı ejderha. Ama çift başlı hükümet olmaz. Çift başlı devlet olmaz. Evet bugün hamdolsun Sayın Cumhurbaşkanımızla, Sayın Başbakanımızın arasında ki o yakın dostluk ve geçmişe dayanan hukuk bir problemin çıkmasını önlüyor. Ama sistem insanlarla kayım değil ki. Hepimiz faniyiz yarın anlaşamayan iki kişi gelirse bu ülke ne olacak.” dedi.  

Ülkenin geleceğinin düşünülmesi gerektiğine dikkat çeken Bakan Işık, “15 Temmuz’u yaşadık. O hain darbe girişiminden sonra ülkenin geleceğini çok daha dikkatli düşünmek ülke en küçük bir kaotik ortam oluşturmamak için her türlü tedbiri almak hepimizin boynunun borcudur.  Bu Türkiye için artık istikrarın kalıcı olarak teminat altına alınması anlamına gelir. Bu sistemde, yeni sistemde hiçbir parti öyle yüzde 10 olacağım, yüzde 20 alacağımda koalisyona gireceğim gibi bir hesap yapamayacak. Birinci turda bir parti yüzde 50’yi yakalarsa Hükümeti kuruyor. Yakalayamazsa ikinci turda en çok oyu alan 2 parti tekrar yarışıyor. Eğer partiler kendi aralarında ittifak yapacaklarsa bunu seçimden önce yapmak zorundalar. Sizde oy verirken kimin kiminle ittifak yaptığını görerek oy vereceksiniz.” dedi.

Konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hiçbir seçimi kazanamadığını anımsatan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Şuanda Sayın Kılıçdaroğlu 7 seçim geçirdi hiç birinde yüzde 25’i bulamadı. Şimdi yüzde 25’de yetmiyor. Yüzde 50 lazım. Yüzde 25’i bulamayan Kılıçdaroğlu yüzde 50’yi bulabilir mi? Peki ne olur 17 Nisan’da evet çıkarsa. Cumhuriyet Halk Partisi tabanı ya Kılıçdaroğlu bu iş seninle olmuyor, 25’i bulamadın 50’yi sen nasıl bulacaksın. Sen en iyisi mi Cumhuriyet Halk Partisine müsaade et, Cumhuriyet Halk Partisi kendini bir yenilesin. Kim gelebilir? Halkın değerlerine sahip, halktan yüzde 50 oy alabilecek, halkın içinden insanın gelmesi lazım ki halkta ona ne yapsın? Oy versin. Bu dönüşüm Cumhuriyet Halk partisi içinde, Türkiye içinde olumlu olmaz mı? Yani aslında biz ‘Evet’ vermekle Cumhuriyet Halk Partisine de iyilik yapmış olacağız. Orada ki değişiminde ne yapacağız? Önünü açmış olacağız. Demokrasinin daha yaygınlaşmasının, daha kökleşmesinin önünü açmış olacağız. Tabi Sayın Kılıçdaroğlu iki cümleyi tutturmuş gidiyor. Efendim bir tek adama bu kadar yetki verilir mi? Arkadaşlar bir tek adama bu kadar yetkiyi kim veriyor? Millet veriyor. Soruyorum size; millet bu yetkiyi verirken çok ince eleyip sık dokumaz mı? Kılı kırk yaran bir titizlikle bu kararı vermez mi? Efendim memlekette diktatörlük olurmuş. Ya Türk milleti bugüne kadar hiçbir diktatöre evet de ver demedi, geçitte vermedi.” şeklinde konuştu.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Hiçbir seçimde halkın yanlış yaptığını kimse gösteremez. Yanlış yapan siyasetçiler oldu sandıkta bedelini ödedi. Ama halkın yanlış yaptığına yönelik hiçbir örnek yok. Onun için diyoruz ki, halkın hakem olduğu bir sistemde ne diktatörlük olur, ne de tek adamlık bir yönetim olur. Hiç kimsenin burada en küçük bir endişesi olmasın./ Türkiye’de bu sistemle sol hiçbir zaman iktidar olamaz. Solun iktidar olamayacağı bir sisteme Cumhuriyet Halk Partisinin sonuna kadar karşı çıkması gayet normaldir. İşte benim buradan çağrım şu; bakınız bu iş A şahsı, B şahsı meselesi değil. Bu iş A partisi, B partisi meselesi de değil. Bu iş memleket meselesi... Türkiye’nin bundan sonra istikrarının kalıcı olarak sağlanması meselesi.” açıklamasında bulundu.      

            Bakan Fikri Işık daha sonra Erzincan Valiliğini ziyaret ederek, Valilik şeref defterini imzaladı ve Vali Ali Arslantaş ile bir süre sohbet etti.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 3. Ordu Komutanlığını ziyaret ederek Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş ile bir süre görüştü. Bakan Fikri Işık Erzincan ziyaretinin ardından, askeri uçakla İstanbul’a gitti.  

            Kavakyolu Beldesinde düzenlenen AK Parti Vefa Yemeğine, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın yanı sıra, AK Parti Erzincan Milletvekilleri Sebahattin Karakelle ve Av. Serkan Bayram, Belediye Başkanı Cemaletin Başsoy, İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut, Merkez İlçe Başkanı Tuna Güneş, geçmiş dönemlerde il başkanlığı, belediye başkanlığı ve parti yöneticiliği yapan partililer katıldı.  

 

Editör: Doğu Gazetesi