Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ve Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’un da eşlik ettiği ziyarette Akdemir ile görüşen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, vali Akdemir’den Erzincan’ın genel durumu hakkında bilgi aldı.
            Konuşmasında Erzincan’da kullanılmayan Askerlik Şubesi Binaları ile ordu evi ile ilgili bekleyen projelerin olduğunu dile getiren Abdurrahman Akdemir; “Erzincan Askerlik Şubesi ile lojmanlarının bulunduğu alan ve aynı yerde bulunan İl Özel İdaremize ait alanı ticari cazibe merkezi olarak açmayı düşünüyoruz. Bunlar gerçekleşirse yakın zaman içerisinde Erzincan yeni bir cazibe merkezine kavuşmuş olacak. Diğer taraftan, Erzincan batıya doğru genişleme eğiliminde. Şehrin mutlaka kuzey koridorunun açılıp tarım dışı topraklara doğru yönlendirilmesi gerekiyor. Bu konuda yardımlarınızı bekliyoruz. Böylece Erzincan’ın geleceğini de kurtarmayı planlıyoruz. Diğer şekilde verimli topraklarda yapılaşma hızla devam edecek” dedi.
            Askerlik şubeleri ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz; “2011 yılında göreve geldiğim andan itibaren 150’ye yakın askerlik şubesini kapattık. E-devlet üzerinden askerlik mükellefleri hangi birliğe sevk edildiklerini, yolluk ücretlerinin hangi banka hesabına yattığını öğrenebilirler. Vatandaşlarımız artık askerlik şubesine hiç uğramadan askerlik işlemlerini yapabilirler. Aynı şekilde yedeklik yoklaması uygulamasını kaldırdık. Çünkü; MERNİS sisteminde vatandaşımızın adresi kayıtlı olduğundan tekrar adreslerini bildirmelerine gerek kalmadı. Ayrıca askerlik süresini kademeli olarak 18 aydan 12 aya indirdik.” şeklinde konuştu.
Bir muhabirin, Gazze katliamı ve Amerika Birleşik Devletlerinin (ABD) bu konu hakkında ki tutumu ile ilgili sorusu üzerine Bakan Yılmaz, Yahudi lobisinin çok güçlü olduğunu, batılı devletlerin de İsrail’in yaptığı katliamlara sessiz kalmasının güçlü medya ve geçmişte batının uyguladığı yahudi soykırımını örtbas etmek istemesinin etkili olduğunu söyledi. Bakan Yılmaz daha sonra Filistin’in zafere ulaşması için sabretmesi gerektiğini sabredenin mutlaka zafere ulaşacağını, zaferin de her zaman barış olduğunu dile getirdi.
Daha sonra Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a bakır işlemeli bir hediye, Bakan İsmet Yılmaz ise Akdemir’e çini işlemeli tabak hediye etti.
Bunun ardından Erzincan Valiliğinden ayrılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz beraberinde Abdurrahman Akdemir ve Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ile birlikte Erzincan Belediyesini ziyaret ederek Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ile bir süre görüştü. Görüşmede Erzincan Belediyesinin çalışmaları hakkında Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’dan brifing alan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, kamu kurum ziyaretlerinin son durağında ise 3. Ordu Komutanlığını ziyaret etti.
Editör: Doğu Gazetesi