Erzincan KYK ve Salih Erkan İlkokulu yönetimi öğrencilerine aşure dağıttı. Programa Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, KYK İL Müdürü Fevzi Sarıçiçek, Salih Erkan İlkokulu Müdürü Ahmet SAğsöz, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Erzincan İL Milli eğitim Müdürü Aziz Gün, şu ifadeleri kullandı; “Değerli öğrenciler bazı şeyleri şimdi öğreneceksiniz. Aşure bizim bir geleneğimiz. Bu geleneklerimizi, güzelliklerimizi sizin gibi çok güzel olan ve geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarla buluşturmak istiyoruz. Kurumlar bir araya geldi, biz bir araya geldik ne için tabii ki sizler için. Neyi kattık aşureye? Burada 10 çeşit farklı ürünümüz var. Farklı güzellikler bir araya gelerek bir kazanda kaynadılar, hepsi birbirine bir tat verdi. Bizlerde her bir yerden bir sınıfa gelerek bir güzellik oluşturduk. Bunun için bu güzel çalışmadan dolayı KYK’ya teşekkür ediyorum. Birçok okulumuzda bu programı düzenleyecekler.

Daha sonra konuşan KYK Erzincan İl Müdürü Fevzi Sarıçiçek açıklamasında; “Sizlerde aşuredeki çeşitli gıdalar gibi rengârenksiniz, çok güzelsiniz. Bizler her yıl geleneksel hale getirdiğimiz aşure dağıtma etkinliğimiz ile Muharrem Ayı’nın inceliklerini, güzelliklerini anlatmak adına, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek adına birçok okulda etkinlik düzenliyoruz. Bu yıl milli eğitimdeki okullarımıza ağırlık verdik. Yaklaşık 5 bin öğrencimize aşure dağıtacağız. Kendi kurumumuzda da aşure dağıtım programımız olacak. Bizlere destek veren Milli Eğitim Müdürümüze, okul müdürlerimize öğretmenlerimize, yurt müdürlerimize ve siz öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından aşure dağıtımı gerçekleştirildi.

Editör: Doğu Gazetesi