Programa Erzincan İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin, Erzincan merkez Vaizi Aydın Öçalan, veliler ve öğrenciler katıldı. Mevlid-i Nebi programı  Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından Salih Erkan İlkokulu Müdür Ahmet Sağsöz açılış konuşması yaptı. Hz. Peygamberin hayatının örnek alınması gerektiğini belirten Okul Müdürü Ahmet Sağsöz sözlerine şöyle devam etti. “peygamberimizi örnek alarak, O'nu ve getirdiği değerleri hayatımızın içine yansıttığımız ölçüde Hz. Muhammed'i (s.a.v.) gerçek manada sevmiş ve örnek almış oluruz.” Dedi.

Açılış Konuşmasının ardından Erzincan İl müftüsü Mehmet Emin Çetin tarafından programa katılan öğrencilere ve velilere bir konferans verildi. 

Konferansın ardından okul bünyesinde yapılan şiir, mektup yazma yarışmasında ve en fazla hadis ezberleme yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.  Ayrıca Yarışmada dereceye giren öğrencilere ve velilere Erzincan İl Müftülüğü tarafından kitap hediye edildi.

Ödül töreninin ardından Erzincan Müftülüğü ilahi gurubu tarafından ilahiler okundu.  Program, merkez vaizi Aydın Öçalan tarafından okunan duanın ardından sona erdi.

Editör: Doğu Gazetesi