Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün e-Twining projesi kapsamında anaokulu öğrencileri anneleri ile birlikte Yöresel Yemek Yarışmasına katıldılar. Mimar Sinan Anaokulu’nda 13 ve Halitpaşa Anaokulu’ndan 13 minik öğrenci olmak üzere toplamda 26 anaokulu öğrencisi anneleri ile birlikte yaptıkları yemekleri sergilediler.

Mimar Sinan Anaokulu’nda düzenlenen yarışmaya Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Nebi Gül, Mimar Sinan Anaokulu Müdiresi Zehra Bulut, Halitpaşa Anaokulu Müdiresi Zuhal Paçacı ile öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün yapmış olduğu açıklamasında; “Şu anda Mimar Sinan Anaokulumuzdayız. Özellikle okul öncesi eğitim bizim için çok anlamlı ve çok önemlidir. Temel eğitiminde temelini oluşturan okul öncesi anaokullarımız ve ana sınıflarımız bu yıl Erzincan’da okullaşma oranıyla ilgili olarak 5 yaş öğrencilerimizin %97.51 ile okullaşma oranında inşallah bu alanda Türkiye’de birinci olacağız. Tabi ki mühim olan sadece ve sadece Türkiye’de sayısal yönden birinci olmak değil, buralarda buralarla buluşturduğumuz öğrencilerimize vereceğimiz eğitim çok anlamlı ve çok önemlidir. Eğitimde ve öğretimde uzun vadede başarı elde etmek istiyorsak temel eğitim bizim için çok önemlidir. Özellikle bir insanın kişiliğinin oturmasında okul öncesi çağın çok büyük bir etkisi var. Burada özellikle okul öncesi eğitimde öğrencilerimize öğretmen arkadaşlarımızın vermiş oldukları eğitim kendileri için ileri ki hayatlarda gerçekten çok önemlidir. Çünkü biz biliyoruz ki temele yanlış konan bir taşın Süreyya yıldızına kadar da onu devam ettiriyor olsanız düzelmesi mümkün değildir. Burada özellikle kültürümüzde olan, bizi biz yapan bizimle özdeşleşen bazı kültürel ve sosyal etkinliklerin çocuklarımıza verilmesi ve onlarında bunları alması e-Twining projesi çerçevesinde anaokullarımızdan iki okulumuzun etkinliği için birlikteyiz. eTwining Avrupa’da bir eğitim portalıdır. Burada yapılan etkinlikler o portala atılıyor Avrupa’nın çok farklı ülkelerinde bizin ülkemizin bu gibi kültürleri onlarla paylaşabiliyoruz, çünkü artık Dünya küçüldü. Paylaşıldıkça kültürlerimizin değer kazanacağına inanıyorum. Sadece dışarı ile paylaşmanın değil zaman zaman bu güzel kültürümüzde olan maalesef gençlerimize ve çocuklarımıza vermediğimizde bir hakikattir. Özellikle burada veliler, anneler, öğretmenlerimiz bizi biz yapan bu değerleri işte bu çorbanın içerisinde tuz olabilmek onunla birlikte pişebilmek, ona sevgiyi katabilmek bizim kültürümüzde bunların hepsi var. Eminim ki bu güzel etkinlikler neticesinde çocuklarımız geçmişini çok daha iyi bilecek, kültürüne çok daha iyi sahip olabilecek, onu koruyabilecek konuma gelecektir. Binanın temelini bu şekilde sağlam attıktan sonra ileriki yıllarındaki eğitimlerinde hiçbir sıkıntıyla karşılaşmayacağız. Velilerimize şunu söylemek gerekirse Anaokullarımızda ve ilkokullarda nasıl çocuklarımızın ellerinden tutuyorsanız yanlış olan bir uygulama çocuk büyüdükçe elini bırakıyorsunuz. Hayır, büyüdükçe, ilkokula, ortaokula ve liseye gittikçe elini daha çok tutacaksınız, onlara daha çok sahip olacaksınız. Sizler ve bizler sahip olmazsak çocuk boşta gezer ve o kadar da sahiplenmek isteyen var ki ama iş işten geçmeden başkaları değil biz sahip çıkalım diyorum, bu etkinliğe katkı sunan bütün velilerimize, öğretmen arkadaşlarımıza ve idareci arkadaşlarımızla burada bizimle beraber olan sendikacı arkadaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Gerçekleşen konuşmanın ardından Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün yarışmaya katılan minik öğrencilere madalya ve annelerine de duvar süs hediye ederek tüm öğrenci ve velileri tebrik etti.

 

Editör: Doğu Gazetesi