AK Parti Erzincan İl Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleşen basın toplantısında aday adaylığını açıklayan Murat Yurtkonuşmasında; “ Kıymetli Erzincan halkı, Kökü tarihin derinliklerinde bulunan şehrimizin, güzide insanına, değerli hemşerilerimize hizmet edebilmek ve şehrimizi hak ettiği yere taşıyabilmek için kuruluşundan bugüne kadar içerisinde bulunduğum, Bir Dava ve Sevda olan Adalet ve Kalkınma Partimizden Mart 2019'da yapılacak yerel yönetimler seçimleri için Erzincan Belediye Başkanlığına aday adaylığı başvurumu yapmış bulunuyorum.


Saygıdeğer hemşerilerim; kamuoyunun da bildiği üzere iş adamı olmanın yanında, uzun yıllardır içerisinde yer aldığım sosyal, kültürel ve sivil toplum faaliyetleri ile şehrimize çeşitli hizmetlerde bulundum. Bu çalışmalar kapsamında Ak parti ile 2004-2009 Dönemi Erzincan Merkez Belediye Meclis Üyeliği, 2009-2012 Dönemi Yerel Yönetimler ve Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerini başarı ile yürüttüm.
2013 yılında kuruluş çalışmalarına başladığımız, ülkemize ekonomik anlamda büyük katma diğer sağlayan Güzide kuruluş MÜSİAD'ın Erzincan şubesini, örnek bir şube yapısı ile 14 Ocak 2014 tarihinde şehrimize kazandırarak, MÜSİAD Kurucu Başkanı olarak, yönetim kurullarımız ve üyelerimizden aldığımız destek ile şehrimizin teveccühü neticesinde iz bırakacak birçok çalışmayı gerçekleştirip, önemli projeleri hayata geçirdik.
Bugün yapmış olduğum Başvuru ile Şehrimizin 2023 hedeflerinden önceki son çıkışı olan, Mart 2019 yerel seçimlerinde, Proje ve Gönül Belediyeciliği anlayışıyla, geleceğin kentini imar ve inşa edebilmek için gece gündüz demeden, heyecanı ve enerjisi bitmeden, hedeflerimiz doğrultusunda, vizyonu ve misyonu olan belediyecilik anlayışımızı hayata geçirmek için ilk andımızı atarak yola çıkmış bulunuyoruz.


Sayın Cumhurbaşkanımızın 'da dediği gibi, Belediyecilik ile millete hizmet etmenin, sadece yol yapmaktan, ulaşım, su ve kanalizasyon sorunlarını çözmekten ibaret olmadığının aynı zamanda gönülleri yapmaktan geçtiğinin bilincindeyiz. Biz bu anlayışla yola çıkıyoruz. Sosyal Belediyecilik anlayışıyla, halkımızla daha da bütünleşip, sorunlarının temeline inerek, özgün, yenilikçi, sosyal ve kültürel projeler ile kent ekonomisine katkı yapacak projeler başlıca hedeflerimiz arasında olacaktır.


Şehrin ve milletimizin günlük ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılarken aynı zamanda geleceğimizin inşasını gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz. Şehrimizi ancak bu şekilde çekim merkezi haline getirebiliriz. Partimizin anlayışı olan insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı ile yola çıkarak hemşerilerimize en güzel en medeni hizmetleri vererek, Şehire hükmeden hizmet eden belediyecilik anlayışıyla çalışacağız. Şehire yük değil, şehrin yükünü omuzlayan anlayışla adımlar atacağız. Asıl Hedefimiz, hemşerilerimizin tamamının gönlünü fethetmektir.

Erzincan'ın insanı merttir, yiğittir. Allah'ın izniyle bizde bunun bilincinde olarak insanımızın hak ettiği bir şehri halkımızla beraber, meclisimiz, alanında uzman çalışma ekibimiz ve teşkilatlarımızın desteği ile hep birlikte inşa edeceğiz, hiçbir zaman yaptıklarımızla yetinmeyecek, marka değeri yüksek, bölgesinde fark edilen çekim merkezi olan, genç nüfusunu kaybetmeyen, genç, yaşlı herkesin yaşamak için tercih ettiği, göç veren değil, göç alan bir şehir olması için var gücümüzle çalışacağız.
Hiçbir hesap yapmadan, sadece memleket sevdası ile hizmet için çıktığımız bu yolda, yapmış olduğum Aday adaylığı başvurusunun AK Parti camiamız ve Erzincan’ımız için hayırlı olmasını temenni ediyor, tüm aday adayı arkadaşlara başarılar dilerken, güçlü olanın değil hak edenin kazandığı bir süreç olmasını temenni ediyorum. Bir hayalimiz var! Oda, gelecek nesillere armağan edeceğimiz yaşanabilir, modern Erzincan’ı imar ve inşa etmektir" dedi

Editör: Doğu Gazetesi