Düzenlenen ziyaret MÜSİAD Erzincan Şubesi Şube Başkanı Murat Yurt ve MÜSİAD Erzincan Şubesi üyeleri Sebahattin Güldökmez, Şefik Beşiktaş, Enis Başakın, Cemalettin Coşkun, Zübeyir Beşiktaş, , İsmail İnci, Dursun Hira, , Necmi Yapınca, Faruk Ayaydın ve Çetin Özyurt katıldı.
Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette,  MÜSİAD Erzincan Şubesi Şube Başkanı Murat Yurt ve beraberindeki heyet Vali Toprak ile bir süre görüşerek, İzmir hakkında bilgi alarak, Vali Toprak’ın Erzincan hatıraları ile bugünkü Erzincan hakkında bir sohbet gerçekleştirildi.
            Heyet daha sonra, İzmir Erzincan Dayanışma ve Kültür Derneği'nin organize ettiği, Eski Ulaştırma Denizcilik Haberleşme bakanı ve İzmir Büyük Şehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım onuruna düzenlenen, Türkiye genelinde ki Erzincan dernekleri ve protokolün de bulunduğu Erzincanlılar gecesine katıldılar.
            Düzenlenen gecede, Erzincan adına Belediye başkanı Yüksel Çakır Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir ve İzmir valisi Mustafa Toprak'ın yaptığı konuşmalardan sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı  Binali Yıldırım tarafından, hayat İzmir sloganı ile hazırlanan, İzmir'in çehresini ve geleceğini değiştirecek, 1414 adet projenin bulunduğu sine vizyon tanıtımı yapıldı.
Tanıtımın ardından bir konuşma yapan Binali Yıldırım İzmir için tasarlanan projelerin detaylarını İzmir'de yaşayan Erzincanlı hemşerileri ile paylaştı.
Konuşmalar ve tanıtım bittikten sonra, Erzincan türkülerinin seslendirildiği gecede İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın çok sevdiği Uzun ince bir yoldayım türküsünü kendisi söyledi  ve hemşerileri ile halay çekti. Hemşerileri ile birlikte olmanın verdiği moral ile Gecenin geç saatlerine kadar programdan ayrılmayan Binali Yıldırım, gecenin sonunda ise, Erzincan Ak Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle ve Müsiad Erzincan Şubesi başkanı Murat Yurt ve heyettekiler ile koyu ve keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.
MÜSİAD Erzincan Şube başkanı Murat Yurt bu organizasyonu gerçekleştirerek Türkiye genelindeki Erzincanlıları bir araya getiren, İzmir Erzincan Dayanışma ve Kültür Derneği'nin başkanı Aydın Birinci ve organizasyonda büyük katkıları olan hemşerimiz ve eski miletvekilmiz Timuçin Turan beye teşekkürlerini ettiler. 
Editör: Doğu Gazetesi