Ziyarete Müstakil Sanayi ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzincan Şube Başkanı Murat Yurt, MÜSİAD Şube Müdürü Mehmet Karadayı, MÜSİAD üyeleri İbrahim Duman, Recep Akbaş ve Nizamettin Atıcı katıldı.
            Gerçekleşen ziyarette MÜSİAD’ın çalışmaları hakkında Gazetemiz sahibi Gazeteci-Yazar Halil İbrahim Özdemir’e bilgiler veren MÜSİAD Erzincan Şube Başkanı Murat Yurt: “ MÜSİAD olarak bizler Erzincan basınını, medyasını önemsiyoruz. Bir sivil toplum kuruluşu olarak, basınla, medyayla birlikte şehrin gelişmesine yeni projeler ortaya çıkması için destek vererek işadamlarımızı, hem Erzincan’da hem Türkiye genelinde hem de yurtdışında faaliyetlerini arttırmasını, geliştirmesini katkı sağlamayı hedefliyoruz. MÜSİAD Türkiye genelinde 72 noktada şuanda bulunan yurt içinde ve yurt dışında da çeşitli ülkelerde 140 civarında bir noktasıyla önemli bir sivil toplum kuruluşu 35 bine yakın işletmesi 8 bine yaklaşan üye sayısı ve 1,5 Milyonu aşan istihdamıyla Türkiye’de önemli bir rol üstlenmiş ciddi bir sivil toplum kuruluşu bunun Erzincan’da şubesinin 2014 yılında faaliyete geçmiş olması şehrimizin ticareti adına önemli bir katkı sağladı. Önemli ticari faaliyetleri olan işadamı arkadaşlarımızda Erzincan için neler yapabiliriz bunların çalışmalarını yapıp önümüzdeki günlerde Erzincan’a yeni projeler kazandırmayı hedefliyoruz. Bu çerçevede sizleri ziyaret etmiş bulunuyoruz kabulünüz içinde çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Doğu Gazetesi sahibi Gazeteci- Yazar Halil İbrahim Özdemir ise yaptığı açıklamasında: “ MÜSİAD’ın Erzincan’da kurulması teşkilatının tesis edilmesi önemli bir hadisedir. Çünkü Türkiye’nin nabzını tutan MÜSİAD yer yer gerek Türkiye çapında ki projeleriyle gerekse il çapında ki projeleriyle ülkemize önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Dolayısıyla ziyaretinizden bizde aynı mutluluğu duyuyoruz inşallah el ele veririz. Bu şehrimizin kalkınmasına, gelişmesine önemli faydalar sağlarız ve böylece şehrimiz çevrede ki illerin baskısının altından kurtulur ve kendine yeter hale gelir. Böylece de şehrimiz artık göç vermekten kurtularak, göç alan bir şehir haline gelir inşallah diye temenni ediyorum” şeklinde konuştu. 
Editör: Doğu Gazetesi