Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulunun davetlisi olarak Erzincan’a gelen Bozok,yöresel tatlardan oluşan kahvaltının ardından Aşçılık Programı hakkında bilgi aldı daha sonra Aşçılık öğrencileri ve mutfak meraklıları ile söyleşide bir araya geldi. Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Arzu Güncü, öğretim elemanları, öğrenciler ve davetlilerin katıldığı söyleşide restoran işletmeciliği, aşçılık mesleğinin iç dünyası, mutfak okullarının önemi, yerel mutfağımızın ulusal ölçekte yeri ve küresel anlamda gastronomi eğilimleri konularına değinen Bozok, tecrübelerini paylaştı. Söyleşi sonunda Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Arzu Güncü tarafından Bozok’a katılımlarından dolayı teşekkür plaketi takdim edilirken, söyleşi soru-cevap bölümü ile tamamlandı.
Söyleşi sonrası öğrencilerle atölye çalışması yapan Bozok,gastronominin yönünün dünyada olduğu gibi yerel ürünleri,tatları ortaya çıkaracak şekilde ilerlediğini; Erzincanlı aşçı öğrencilerin yerel ürünleri değerlendirerek bu lezzetleri modern sunumlarla yaşatabileceklerini ve tanıtım için gastronomi yazarları ile işbirliği yapılması tavsiyesinde bulundu ,mesleki konularda öğrencilere yardımcı olacaklarını belirterek, her türlü işbirliğine açık olduklarını ve daha geniş katılımlı bir organizasyonla Erzincan lezzetlerini tanımak ve tanıtmak için gelebileceklerini kaydetti.

Murat Bozok kimdir;
İngilizce İşletme’den mezun olan Murat Bozok, aşçılık yapma kararının ardından ABD’de 2 senelik Johnson & Wales Üniversitesi’nde Aşçılık eğitimi aldı. Okurken aynı zamanda Rhode Island’daki restoranlarda çalışmaya başlayan Bozok, ilk ciddi aşçılık tecrübesini Hyatt ve Ritz Carlton’un Boston ve New York şubelerinde çalışarak kazandı. Aldığı eğitimler sırasında ‘Michelin’ kavramıyla tanışan Bozok, Michelin yıldızlı restoranlarda çalışabilmek için Avrupa’nın yolunu tuttu. Fransa’da Alan Ducasse ve Joel Robuchon gibi dünyaca ünlü 3 yıldızlı şeflere mektuplar yazmaya başladı. İlk geri dönüş, aynı zamanda 3 Michelin yıldızlı bir restoranın sahibi de olan Şef Pierre Gagnaire’den geldi. Ancak Gagnier, Bozok’un Fransa yerine İngiltere’de çalışması gerektiğini düşünüyordu. Bunun üzerine Murat Bozok, yeni açılacak olan Sketch isimli 1 Michelin yıldızlı restoranda çalışmak üzere İngiltere’ye gitti. Ancak daha sonra, dünya çapında toplam 13 Michelin yıldızına sahip olan Şef Gordon Ramsey, Bozok’u 3 Michelin Yıldızlı restoranında işe aldı. 2 sene boyunca Ramsey’nin çeşitli restoranlarında çalışan Bozok, dünyada en çok Michelin yıldızına sahip ve aynı zamanda Gordon Ramsey’nin de ustası olan Şef Joel Robuchon’da aldığı staj teklifiyle Fransa’ya geri döndü.

Artık en iyi şeflerle tanışan Bozok, Ramsey ve Robuchon’un pek çok restoran projesinde bizzat çalıştı. Türkiye’ye gelmeden, son olarak Londra’daki Petrus isimli Michelin yıldızlı restoranda çalışan Bozok, ülkesine dönme zamanın geldiğine karar vererek Beyoğlunda(Michlen yıldızlı restoran olma hedefiyle)Mimolet isimli restoranın ortağı ve şefi oldu.Şimdi ise Murat Bozok's Kitchen isimli Mutfak Okulunu yönetmekte.
Editör: Doğu Gazetesi