Karakelle mesajının devamında; “Her Milletin, her medeniyetin, önemli bulunduğu değer verdiği günleri vardır. Türk Milletinin de kültürel mirası olarak, yüzyıllardır Orta Asya’dan Anadolu’ya, Anadolu’dan Ortadoğu ve Balkanlara uzanan coğrafyada “ Yeni gün” anlamındaki baharın müjdecisi Nevruz kutlamaları vardır.

            Nevruz Atalardan miras olmak yanında bütün dünya insanlığının barış ve kardeşliğinde kullanabilecek bir özü barındırmaktadır.

Bir anlamda doğuş , bir anlamda baharın gelişi anlamındaki Nevruz,  Milletimizin  tarih içerisinde  hükümranlık sürdüğü  coğrafyanın tamamında kutlanmakta olup, bu coğrafyanın ortak malı olmuştur.

            Nevruz  baharın gelmesiyle dünyanın renkten renge boyanması, yokluğun, sefaletin, geride bırakılıp bereketin çoğalması  anlamına gelmektedir.

Bu kadar güzel anlamlarla yüklü bu bayram , maalesef karanlık düşünceli kişilerce istismar edilmektedir. Nevruz’a barış diyorsak, barışın kavramı içerisinde  kutlanmalı , yeni gün diyorsak asla karanlıkla karartılmamalı, gölgelenmemelidir.

Özellikle çağdaşlaşma , demokratikleşme adına yapmış olduğumuz anayasa değişiklikleri ile ilgili batının anlamsız yaklaşımları , ülkemizin gelişmişlik yolunda , büyük Türkiye yolunda yürüyüşümüzü asla engelleyemeyecektir.

            Bu güzel ve anlamlı kültürel etkinliklerimizin birlik ve beraberliğimizin bir nişanesi olarak değerlendirilmesi önem arzetmektedir.

Zira nevruzun mesajı sevgidir, hoşgörüdür, kardeşliktir . Toprağın uyanışının , çağlamasının müjdecisidir. Böyle güzellikler asla kötü ve karamsar tablolar oluşturarak bozulmamalıdır.

            Bu düşüncelerle bünyesinde bu kadar güzel anlamlar taşıyan Nevruz bayramını kutluyor;

            Aziz Hemşehrilerimize saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.

 

Editör: Doğu Gazetesi