Pandemi sebebiyle 2 kez ertelenmek zorunda kalan 14. Uluslararası MEB Robot Yarışmasında, ortaokul öğrencilerinin katılabildiği 2 ayrı kategoride toplam 4 takım birden gönderen Vali Metin İlyas Aksoy Ortaokulu, Şanlıurfa’da düzenlenecek Türkiye Finalinde yarışacaklar.

Yarışmada “Temel Çizgi İzleyen Robot” kategorisinde bu sene ilk defa online olarak ön eleme etabı yapıldı. Bu eleme etabında toplam 728 robot takımı yarıştı. Yarışmadaki bu kategoriye 3 takımla katılan Vali Metin İlyas Ortaokulu öğrencilerinin hepsi aldıkları yüksek skorlar ile ön eleme etabını geçerek finallere kalma başarısı elde ettiler. “Kod Valisi 3” isimli robotları ile Miraç Berkay Karakaş ve Yusuf Eren Atsız 68. sıradan, “Kod Valisi 1” isimli robotları ile Elif Nur Türkmen ve Eren Kayra İnner 70. sıradan, “Kod Valisi 4” isimli robotları ile Şevki Asaf Akkoyun ve Elif Belinay Yeniçeri 76. sıradan finallere katılan 218 takımdan biri oldular. Bu sene ilk defa açılan “Tozkoparan” isimli hedefe ok atan robot kategorisinde ise “Kod Valisi 2” isimli robotları ile Ahmet Metin ŞİMŞEK ve Yusuf Yiğit Başpınar finallere doğrudan katılarak ilimizi ve okullarını temsil edecekler.

Yarışmaya katılan öğrencileri eğiten ve danışmanlık yapan Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Fatih Başpınar “Okulumuzda kısıtlı bir bütçe, yetersiz bilgisayar ve robotik malzeme altyapımıza rağmen öğrencilerimizle beraber yoğun ve özverili çalışmalarımız sayesinde büyük bir başarı elde ettik. Çoğu özel kolej, gözde devlet okulu veya bilim sanat merkezi öğrencilerinin olduğu takımları geride bırakarak Türkiye finallerine kaldık. İlimizi Şanlıurfa’daki finallerde en iyi şekilde temsil edeceğiz. İnşallah derece yapmakta nasip olur, öğrencilerimizle Erzincan’ımıza madalyalar ile döneriz. Tüm öğrencilerimi sizin aracılığınız ile tekrar tebrik ediyorum” dedi.

Okul Müdürü Lokman Yeniçeri; “Okulumuz olarak bu tür başarılara yakın zamanda çok alıştık. Öğrencilerimiz okulumuzda merak duydukları hemen hemen her alanda kendilerini geliştirebilecekleri bu tür kurslara katılarak hayata hazırlanıyorlar. Robotik kursuda okulumuzda öğrencilerimize verilmekte olan bu kurslardan biridir. Kısıtlı imkânlarımızda olsa öğrencilerimiz üstün gayretleri ile bu başarıyı elde ettiler. Bizi bir kez daha gururlandırdılar. Kendilerini ve danışman öğretmenimizi yürekten kutluyorum. Şanlıurfa’daki finallerde başarılar diliyorum“ dedi.

Editör: Doğu Gazetesi