Erzincan Belediyesi Teknik İşler Müdürlüğü tarafından Salih Erkan İlkokulunda öğrencilere yönelik geri dönüşüm etkinliği düzenlendi. Programa, Erzincan Belediyesi Teknik İşleri Müdürlüğü Geri Dönüşüm ve Personel Sorumlusu Hakan Boz, Salih Erkan İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Sağsöz, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Erzincan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, geri dönüşüm aracıyla okula gelerek öğrencilerin geri dönüşüm kutularında biriktirdikleri atıkları teslim aldılar. Ekipler geri dönüşümün çevreye faydası hakkında öğrencilere çizgi filim izlettirdikten sonra atık ambalajları, kâğıt atıklar, atıkların toplanması ve geri dönüşümü hakkında öğrencilere bilgiler verdiler.

Salih Erkan İlkokulunda gerçekleşen programda açılış konuşması yapan Okul Müdürü Ahmet Sağsöz  Erzincan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personelinin, öğrencileri bilinçlendirmeye yönelik bu çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Ardından çocuklara geri dönüşümün çevreye faydası hakkında çizgi filim izlettirilip, Erzincan Belediyesi Teknik İşleri Müdürlüğü Geri Dönüşüm ve Personel Sorumlusu Hakan Boz tarafından atıkların geri dönüşümü konusunda  sunum yapıldı. Hakan BOZ yaptığı açıklamada geri dönüşüm konusunda ilimizde son dönemde önemli adımlar atıldığını belirtti. Geri dönüşümde daha sağlıklı adımlar atabilmek için öğrencilerde farkındalık oluşturmanın önemli olduğunu söyleyen Hakan BOZ, sözlerin şöyle devam etti. “Okullarda çevre ve geri dönüşüm eğitim seminerleri  düzenleyerek çocuklarda küçük yaşlarda çevre bilinci oluşmasını amaçlayarak, öğrencilerin doğa dostu bir birey olmaları gerekliliğini vurguluyoruz.” dedi.

Geri Dönüşüm eğitimlerinin ardından öğrencilere çeşitli ikramlar verildi.

 

Editör: Doğu Gazetesi