Erzincan Kredi Yurtlar Kurumu Mamahatun Kız Yurdu’nda kalan öğrenciler, Polis Teşkilatının kuruluşunun 172’nci yıldönümü nedeniyle polislere sürpriz kutlama yaptılar.

 

Mamahatun Kız Yurdu Müdiresi Letafet Demir, Emniyet Müdürlüğünü arayarak yurtta olay çıktığını ve polislerin yurda gelmesini istedi. Bunun üzerine aralarında Güvenlik Şube Müdürü Yusuf Güven’inde bulunduğu sivil ve resmi polisler yurda geldiler. Öğrencilerin bulunduğu odanın kapısını açan polisler alkışlar ve açılın Türk Bayrağı ile atılan ‘Türkiye sizinle gurur duyuyor’ sloganı ile şaşkınlıklarını gizleyemedi. Bir süre şaşkın şaşkın öğrencilere bakan polisler daha sonra öğrencilerin jestinden dolayı teşekkür ettiler.

            Polisler ve üniversite öğrencileri daha sonra hep birlikte yaş pasta keserek Polis Teşkilatının Kuruluşunun 172’nci yıldönümü kutladılar.

 

Güvenlik Şube Müdürü Yusuf Güven, yapılan sürpriz ile ilgili açıklamalarda bulunarak; “İlimizin Asayişi elbette çok önemli. Ancak geleceğimiz olan gençlerimizin huzur ve güven ortamı içerisinde eğitim-öğretim görmeleri, barınma alanlarında güvende olmaları en önemli hedeflerimiz Güvenlik Şube olarak ve İl Emniyet Müdürlüğü olarak. Böylede bir ihbar gelince bizde tedirgin olduk tabi ciddi bir olay olabileceği endişesiyle tüm personelimizi, resmi görevli arkadaşlarımızı hemen olay yerine sevk ettik. Geldiğimizde de böyle bir sürprizle karşılaştık. Hem duygulandık, hem şaşırdık, hem sevindik üzücü bir olay olmadığı için. Bunu düzenleyen, organize eden başta kurum müdürümüz, sevgili genç kardeşlerimiz, kurum yetkilileri hepsine çok teşekkür ediyorum. Ülkemizin zor bir dönemden geçtiği bu günlerde bizleri çok mutlu ettiler böyle bir sürpriz yaparak. Biz eliminden geleni onların güvenliği için, öğrencilerimizin güvenliği için elimizden geleni İl Emniyet Müdürlüğü olarak devam edeceğiz. Her sıkıntılarında, her zaman yanlarındayız.”

 

Kyk İl Müdürü Fevzi Sarıçiçek ise, tatlıyla, şakayla, güler yüzle ve muhabbetle karşılamak adına böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek; “Biz polisimizle sürekli birlik ve beraberlik içerisinde, dayanışma içerisinde olmak zorundayız. Çünkü onlar bizim olmazsa olmazımız. En kötü günümüzde, en zor zamanımızda her zaman bizim yanımızdalar. Biz 172’ncii kuruluş yıldönümünü kutladığımız Emniyet Teşkilatımızın kıymetli mensuplarına yavrularımızla birlikte, Mamahatun yurt müdiremiz ve müdürlük personelimizle birlikte ne yapabiliriz diye düşününce böyle bir sürpriz hazırlayalım dedik. Polislerimizi sadece her hangi bir olay veya sıkıntı anında yurdumuzda görmek yerine onları bu güzel haftada onların kuruluş yıldönümünde tatlıyla, şakayla, güler yüzle ve muhabbetle karşılamak adına böyle bir etkinlik düzenledik. Sürçü lisan ettiysek af ola. Bu sürprizin ağız tadımızı bozmaması, milletimize, ülkemize, devletimize ve teşkilatımıza daha huzurlu, daha mutlu, daha güzel günler getirmesi dileği ile tekrar olmamak kaydıyla kabul edilmesini arzu ediyoruz.”

 

Üniversite Öğrencisi Esra Göktaş’da Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğine dikkat çekerek; “Türk Polis Teşkilatımızın 172’nci yıldönümü kutlu olsun. Zor dönemler geçirdik Türkiye olarak bizim güvenliğimizi, huzurumuzu, geleceğimizin güvenliğini sağlama almak için onlar gece gündüz çalıştılar. Bizde böyle küçük bir organizasyon yapmak istedik Erzincan Mamahatun Kız Yurdu olarak. Şakayla karışık bir olay yarattık. Onları çağırdık. Geldiler. Heyecanlıydılar çünkü gerçek bir olay bekliyorlardı ama gönül ister ki bundan sonraki her olay böyle güzel organizasyonlarla bitsin. Onlara çok teşekkür ediyorum güvenliğimizi sağladıkları için gece-gündüz yılmadan çalıştıkları için, Türkiye’nin huzuru için” dedi. 

Editör: Doğu Gazetesi