Erzincan İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, okul ziyaretleri kapsamında Erzincan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti.

Ziyarette öğrencilere hitap eden Gün, onlara salgın döneminde okullardan uzak kalmanın getirdiği olumsuzluklardan anlattı. Aşılama yaşının velinin de talebi ile 12 yaşa indiğini ve bu sürecin hep birlikte alınan tedbirler ile aşılayacağını söyledi. Salgın döneminde alınan tedbirlerle ilimizin de mavi kategoriye geldiğini, mavinin diğer renklere dönüşmemesi için sosyal mesafe ve hijyen kurallarına çok dikkat edilmesi gerektiğini önemle vurguladı. Meslek lisesinde okumanın geleceğe yönelik mesleki alanda sağlayacağı avantajlara değindi ve onların bu konuda diğer liselere oranla şanslı olduklarını söyledi. Öğrencilere iyi bir vatandaş olmak noktasında çaba sarf etmelerini ve bu istikamette hareket etmelerini ifade ederek 2021-2022 eğitim öğretim yılının sağlıklı ve başarılı olması temennisinde bulundu.

Öğretmenlerle de bir araya gelen İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, Salgın sürecinde öğrencilerin okullardan uzak kaldığını ve onların motivasyonlarını toparlamak gerektiğini, bu süreçte oluşan öğrenme kayıplarının giderilmesi için rehberlik çalışması yapılmasını söyledi. TÜBİTAK projelerinde ve Ulusal Ajans projelerinde Mesleki Teknik Eğitimlere sağlanan avantajlara değinerek, Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına öğrencilerin katılımı ve devamlılığın sağlanması noktasında gerekli çalışmaların yapılarak öğrencilerin bilinçlendirelim dedi. Öğretmenlere de yeni eğitim öğretim yılının ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederek okuldan ayrıldı

Editör: Doğu Gazetesi