Dünya Sanat günleri etkinlikleri kapsamında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü, Resim İş Ana Bilim Dalı öğretim elamanları tarafından “Dünya Sanat Günü Öğretim Elamanları Sergisi” adlı resim sergisi düzenlendi.

Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sergiye Üniversite Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mücahit Kağan, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı, Doç Dr. Erdem Yavuz, Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Resim İş Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Taşkesen, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Sergide sekiz öğretim elemanının modernden geleneksele farklı üsluplar ile yapmış oldukları toplam 53 eser yer aldı. Serginin, Dünya Sanat Günü için düzenlendiğini belirten Güzel Sanatlar Eğitim ABD Başkanı Prof. Dr. Orhan Taşkesen; her bir çalışmanın kendine özgür bir değer ve mesaj taşıdığını, sergide farklı teknik ve sanat yapma biçimleri ile izleyiciye bir sanat şöleni sunduklarını söyledi. Tüm sanatçıların ve sanatseverlerin Dünya Sanat Günü’nü de kutlayan Taşkesen, sergiye katılan sanatçılara teşekkürlerini sundu.

Sergide Akademisyen Prof. Dr. Orhan Taşkesen, Doç. Dr. Selma Taşkesen, Doç. Dr. Ebru Güler, Doç. Dr. Funda Naldan Ciminli, Doç. Dr. Hüseyin Öznülüer, Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Gül, Arş. Gör. Güneş Demir, Arş. Gör. Şeyda Tanoğlu’nun eserleri yer alıyor. Sergi 15-22 Nisan tarihleri arasında Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde sanatseverlere açık olacaktır.

Editör: Doğu Gazetesi