Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan üç ayrı konfederasyona bağlı öğretmen sendikalarının yöneticileri ortak basın açıklaması yaptı. Davul zurna eşliğinde halaylar çekerek kanun tasarısını protesto ettiler.
Polisin geniş güvenlik önlemi altında gerçekleşen gösteride sendika temsilcileri birer konuşma yaptılar. Türk Eğitim-Sen Erzincan Şube Başkanı Kemal Kütük, yasayı asla kabul etmediklerini belirterek; Eğitim baştan sona yeniden dizayn edilmeye çalışılıyor. Bu kanuna tepki için en doğal hakkımız olan grevi kullanıyoruz. Bugün bütün Türkiye genelinde ortak iş bırakma eylemi yapacağız” dedi.
Kütük; “Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, Milli Eğitim Komisyonu’nda kabul edildi. Bu yasa tasarısının çok tehlikeli olduğunu anlatmamıza, komisyonda sakıncalarını bir bir dile getirmemize, değiştirilmesi gereken hususları gündeme taşımamıza rağmen, hükümet yine bildiğini okudu. Düşünebiliyor musunuz; okul müdürlerinin, müdür baş yardımcılarının ve müdür yardımcılarının 4 yılını doldurduğu takdirde görevleri sona erdirilecek, bu kişilerin yerine getirileceklerde sınav şartı aranmayacak, karar mercii valiler ya da il milli eğitim müdürleri olacaktır. 73 bin okul yöneticisinin olduğu hesap edildiğinde, eğitimde adeta bir kıyım yaşanacaktır. Eğitim fakültesini kazanmanın ne kadar zor olduğu hepimizin malumudur. Tasarıyla eğitim fakültelerinden mezun olanların artık KPSS’de yeterli puan alması yeterli olmayacaktır. KPSS’den yeterli puan alanlar, performans değerlendirmesinde başarılı olursa bir yılın sonunda yazılı veya sözlü sınava girmeye hak kazanacaktır. Bu performansı kim neye göre ölçecektir“ diye konuştu.
Ellerinde dövizlerle ve pankartlarla basın açıklaması yapan grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı. 
Editör: Doğu Gazetesi