Vali Arslantaş mesajında şu görüşlere yer verdi; “24 Kasım; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e "Başöğretmenlik" unvanının verildiği gündür ve 1981 yılından beri ülkemizde “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır.

Öğretmenlik; emek, sabır ve özveri isteyen, bilgi, tecrübe ve irfanla çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlayan, ülkeye ve yeni nesillere adanmış bir hayatı da ifade eden dünyanın en saygın mesleklerinden biridir.

Topluma hizmet veren her mesleğin saygın olduğu bir gerçektir. Fakat bütün meslek mensuplarını yetiştirip hayata hazırlayan öğretmenlik mesleği ayrı bir saygınlık taşımaktadır. Öğretmenlerimiz sevgi, sabır ve fedakârlık gerektiren kutsal bir görev yapmaktadırlar.

Kutsal olduğu kadar mesuliyeti de ağır olan ve bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli bir mesleği icra eden öğretmenlerimiz, yetiştirdikleri bilinçli, birikimli, milli ve manevi değerleri özümsemiş nesillerle ülkemizin geleceğine büyük katkıda bulunmaktadırlar. Bu yönüyle öğretmenlerimiz, eğitim öğretim sistemimizin temel yapı taşları ve istikbalimizin de mimarlarıdır.

İlk emri; “Oku!” olan bir dinin, tarihte çağ açıp çağ kapatan bir medeniyetin mensupları olarak bizim için öğrenmenin ve öğretmenlerimizin büyük bir önemi bulunmaktadır. Bir kandil misali kendilerini tüketerek öğrencilerini ve toplumu aydınlatan fedakâr öğretmenlerimizin gayretleriyle, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yetişecek bilgili, bilinçli ve vatanperver nesiller sayesinde ülkemizin daha da gelişip kalkınacağına olan inancım tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın yarınlara en iyi şekilde hazırlanmasında büyük bir özveri ile görev yapan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum. Başta, “Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” diyen Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, eğitim şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş olan tüm öğretmenlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyor, emekliye ayrılmış ve halen görevde olan tüm öğretmenlerimize sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum.”

Editör: Doğu Gazetesi