Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda, merkez ilçede bulunan Ortaokul Resim ve Müzik Öğretmenleri, Ortaokul Müdür Yardımcıları ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlerinin katılımı ile toplantı yapıldı.

2021-2022 Eğitim Öğretim yılı sonunda ortaokuldan mezun olacak öğrenciler arasından Resim ve Müzik alanında yeteneği olanların tespit edilmesi ve Güzel Sanatlar Lisesi'ne yönlendirilmeleri, ayrıca Mesleki ve Teknik Eğitimin tanıtılması, Mesleki ve Teknik Eğitime yönlendirme çalışmaları ile ilgili bilgilendirme yapılması ve görüş alışverişinde bulunulması amacıyla İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün'ün başkanlığında İl Millî Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda, merkez ilçede bulunan Ortaokul Resim ve Müzik Öğretmenleri, Ortaokul Müdür Yardımcıları ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlerinin katılımı ile toplantı yapıldı.

Toplantıda Erzincan’da bulunan Güzel Sanatlar Lisesi'nin öğrenci sayısının azaldığına dikkat çeken İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, ortaokul müdür yardımcıları ile resim ve müzik öğretmenlerinin yetenekli öğrencilerin Güzel Sanatlar Lisesi’ne yönlendirilmesi konusunda velilerin bilgilendirilmesini ve bu konuda yürütülecek çalışmalarda öğretmen ve yöneticilerin desteklerini beklediklerini belirtti.

Ayrıca Bakanlığın 2021-2022 eğitim öğretim yılında mesleki ve teknik eğitimde yaptığı önemli mevzuat değişiklikleri ile tüm meslek liselerde mesleki eğitim programı açıldığı, mesleki eğitim merkezlerinin örgün eğitim kapsamına alınması ile birlikte programa kayıtlı öğrencilerin haftanın 4 günü işletmede beceri eğitimi yapıp haftanın bir günü yüz yüze eğitime katılarak 4 yılın sonunda ustalık belgesi ile birlikte diploma alacağını, bu süre içerisinde 9, 10 ve 11. sınıfta asgari ücretin %30'u, 12. sınıfta asgari ücretin %50'si tutarında öğrenciye ücret ödeneceğini ve bu ücretinde tamamının devlet tarafından karşılandığı belirtti.

İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nce okullarda "İstiklâl Marşı'nın Kabul Edildiği Gün ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" kapsamında "Yüreklerde Akif, Dillerde Hürriyet" 2022 temasına uygun olarak düzenlenen "İstiklâl Marşı'nın Kabul Edildiği Gün ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Şiir Yarışması"nda Erzincan İl Birincisi olarak dereceye giren Erzincan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Başak Demir'e "Teşekkür Belgesini" verdi.

Editör: Doğu Gazetesi