Gerçekleşen konferansa AK Parti MKYK Üyesi Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram, AK Parti Erzincan Merkez İlçe Başkanı Tuna Güneş, Kayseri Eski Barosu Av. Fevzi Konaç, Erzincan Baro Başkanı Adem Aktürk, Türkiye Gençlik Vakfı Erzincan İl Temsilcisi Emre Özkan, AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Ahmet Keleş ile hukuk öğrencileri katıldı.

 

Konferans ilk olarak Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından ise Türkiye Gençlik Vakfı İl Temsilciliği tarafından hazırlanan tanıtım filmi izlendi.

Daha sonra AK Parti Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram konferansta bir konuşma yaparak; "Türkiye Gençlik Vakfımızın düzenlemiş olduğu bu güzel programa katılan herkese teşekkür ediyoruz. Tabi gençler bizin geleceğimizdir. Bende bir hukukçuyum. Erzincan Hukuk Fakültemiz hukuk anlamında çok güzel hizmet veren bir fakültemiz. İstanbul, Ankara kadar önemli bir yerdir. 1992 yılında 7 hukuk fakültesi vardı ve bunlardan birisi de Erzincan Hukuk Fakültesi idi. O yüzden bu fakültenin ayrı bir önemi ve özelliği var. Öğrencilerimiz de buralardan geleceğin hakimleri, savcıları ve akademisyenleri olacaklar inşallah. Daha önceki senelerde olduğu gibi bundan sonrada Erzincan Hukuk Fakültesi'nde çıkmış başarılı gençlerimizi inşallah göreceğiz. Zaten Dünya'da 2 tür canlı vardır biri Candır, diğeri de Erzincan'dır. O yüzden Erzincanlılık büyük bir önem arz ediyor. İşin özüne gelirsek eğer bizler Türkiye olarak yeni bir sürecin içerisindeyiz. Türkiye'de yıllardır bir yapı var. Son 15 yıla bakalım bide bundan önceki 85 yıla bakalım. Bizler her şeyi idrak edemiyoruz ama büyüklerimiz geçmişte nelerin olduğunun farkındalar. O yüzden referandum sürecinde Türkiye'yi daha güçlü bir gelecek ve daha iyi bir hayat için milletin iradesini 16 Nisan'da göreceğiz.  Katılımlarınızdan dolayı tüm genç kardeşlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Ardından konuşan Kayseri Barosu Eski Başkanı Av. Fevzi Konaç ise; "Öncelikle katılım gösteren tüm genç kardeşlerimize teşekkür ediyorum. 440 km'den kalkıp huzurunuza geldim. Burada yapacağımız sunumla sizlere bir şeyleri anlatmaya gayret göstereceğim. Türkiye ile ilgili olarak son zamanlardaki gittiğim bütün üniversitelerde ve katıldığım bütün konferanslarda Anadolu merhametin son kalesidir, Anadolu düşerse yeryüzündeki Müslümanların ve mazlumların geleceğe dair beklentileri düşer. Bu kelamlarla ilgili gittiğim bütün konferanslarda bunu nefesim yettiğince anlatmaya gayet gösterdim. Teknik konuda anayasa hocalarımın huzurunda konuşmak ne kadar zor ise bunun bilincindeyim. Bizim Kayseri gibi yerlerde işin fazla teknik konularına girmeden aslında işin psikolojik anlamında başka boyutlarla bu salonu bir yerden alıp bir yere getirmek anlamında bu referandumun ne kadar önemli bir şey olduğunu anlatmaya gayret edeceğim" diyerek sunumunu gerçekleştirdi.

Programda son olarak Türkiye Gençlik Vakfı Erzincan İl Temsilcisi Emre Özkan ile Erzincan Baro Başkanı Adem Aktürk Kayseri Barosu Eski Başkanı Av. Fevzi Konaç'a hediye takdim etti. 

Editör: Doğu Gazetesi