Yapılan programa Vali Yardımcısı İhsan AYRANCI, İl Millî Eğitim Müdürü Aziz GÜN, Okul aile birliği temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Okulda iki yıldır düzenli olarak “Her Sabah Okuyorum” sosyal etkinliğini gerçekleştirilmekte ve her sabah ilk dersin yarım saatini kitap okumaya ayırılmakta. Yapılan bu etkinlikteki amacın çocuklara kitap okuma sevgisi ve alışkanlığı kazandırmak, konuşma ve telaffuz yanlışlarını düzeltmek, anlama ve muhakeme yeteneğini geliştirmektir. Uygulanan bu proje sayesinde çocukların okuma sevgisinin geliştiği, hızlı okuma, okuduğunu anlama ve yorumlama kabiliyetlerinin ilerlediği görüldü. En önemlisi kitap okumanın ruhu besleyen en önemli gıda olduğu bilincine ulaşıldı. Bu etkinliğe dikkat çekmek için Vali Yardımcısı İhsan AYRANCI ve İl Millî Eğitim Müdürü Aziz GÜN öğrencilerle birlikte kitap okudu.

“Aşure İle Kültürümü Yaşatıyorum” sosyal etkinliği, okul tarafından sosyal etkinlikler kapsamında iki yıldır düzenlenmekte. Aşure günü ile İslam kültüründeki bağışlanma, arınma gününü; Türk toplumundaki birlik, beraberlik anlayışı ile birleştirip yaşatmak amaçlanmaktadır. Öğrenciler ile birlikte kardeşlik, paylaşma, misafirperverlik gibi kültürel değerlerimizi yaşarken misafirlere de günü daha anlamlı ve unutulmaz hale getirdiler. Bu etkinlikte de Vali Yardımcısı İhsan AYRANCI, İl Millî Eğitim Müdürü Aziz GÜN, okul aile birliği temsilcileri ve öğretmenler birlikte aşure yediler.

“Yunus Emre de Zil Çalmıyor” sosyal sorumluluk projesi başlatıldı. Yaklaşık bir buçuk aydır okulda derse giriş çıkışlarda zil çalmamakta, öğrenciler “Çalmasa da Zilimiz Dersimize Gireriz” sloganıyla derse girip çıkmaktadır. Amaç öğrencilerin otokontrolü kendilerinin yapması, sorumluluk duygusu kazanması ve zamanı nasıl yönetebileceğini öğrenmesidir. Bu amaç doğrultusunda çocuklar hedeflenen kazanımlara ulaşmış ve özgüven duygusunu kazandığı tespit edildi.

Bu projeleri hayata geçiren okul yöneticilerine, öğretmenlere ve öğrencilere İl Millî Eğitim Müdürü Aziz GÜN teşekkür etti.

Editör: Doğu Gazetesi