Erzincan’da uzun süredir gündem de olan otopark sorunu çözüme kavuşturulamadı. Erzincan’da çeşitli yerlerde bulunan parklar dolup taşıyor. Geriye kalan araçlar ise park yasağı olan bazı caddelere park etmek zorunda kalıyor. Park sorunu nedeniyle bir çok sorun yaşadıklarını belirten vatandaşlar bu konunun bir önce çözülmesi gereken en önemli sorunlarından biri olduğunu dile getirdiler.
Aracını park alanına park eden bir vatandaş park yeri bulamayıp otoparkın içinde geçiş güzergahına park etmek zorunda kalan bir vatandaş yüzünden uzun süre arabasının başında beklemek zorunda kaldı. Diğer sürücü gelip aracını çektikten sonra otoparktan aracını alan sürücü isyan etti.
Otopark ile ilgili sorun yaşayan vatandaş konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında; “ ben iki saat önce aracımı buraya park ettim şans eseri işte bir yer boş kalmıştı derin bir nefes almıştım. Çünkü daha önce geldiğimde hep dolu olurdu aracımı yol kenarına park etmek zorunda kalmıştım. Şimdi parkettim ama bu sefer yer bulamayan bir sürücü geçiş güzergahıma aracını yerleştirmiş iki saat burada o arabanın sahibini beklemek sorunda kaldım. Şimdi onun da suçu yok Erzincan’da herkesin bildiği şey otopark sorunu. Fakat kimse çözülmesi için bir adım atmıyor. Bu öncelikli sorunlarımızdan biri mutlaka haledilmesi gereken bir konu diye düşünüyorum” dedi.
Editör: Doğu Gazetesi