Saygı duruşu ve İstiklal Marşını okunmasının ardından günün anlam ve önemine değinen bir konuşma yapan Yeni Hayat Kanserle Mücadele Dernek Başkanı Hülya Akpunar; “Kanser hastalığı son yıllarda artarak çağın hastalıkları arasın da yer alıyor. Kanserle mücadele günümüzde artık mümkün hale gelmiş ve kanser tedavi edilir hastalık olarak görülüyor. Bu durum sayısı her gün artan araştırmalar sonucu geliştirilen teknolojileri ve erken teşhisin önemini anlama sayesinde olmuştur. Kanser tanısı alan birey o güne kadar 

Yaşamını sürdürmede ve sorunlarını çözmede kullandığı başa çıkma mekanizmalarının artık pek yeterli olmadığını fark eder. Bu nedenle duygusal, bilişsel ve fiziksel alanda güçsüzlük, korku, kaygı, çaresizlik ve dağılma gibi problemler yaşar. Aileye duygularını açıklayabilmek için olanaklar tanıyan tepkilerini anlayışla karşılayan güç günlerinde yalnız olmadıklarını hissettiren ve hastayı güvenilir ellerde olduğuna inandıran bir yaklaşımla bu gerçeğe daha kolay uyum sağlayabilir.

Doğu Anadolu bölgesinde kanser hasta ve yakınlarına hizmet eden tek dernek olan sivil toplum kuruluşumuz ilimizde kanser ile mücadele eden hastalarımızı tedavi sürecinde ve sonrasında günlük hayatın içerisinde yer alan etkinliklere katarak yaşama azimlerini artırmayı amaçlamakta. Bu yemeğimizin amacıda budur. Bu vesile ile herkesi kanser taramalarını yapmaya davet ediyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Erzincan İl Müftüsü Yavuz Karabayır’ın yaptığı dua sonrası kanser hastalarına yönelik düzenlenen yemek programına geçildi.

Erzincan İl Özel İdaresi salonunda düzenlenen programa İl Sağlık Müdürü Dr. Mesut Turan, İl Müftüsü Yavuz Karabayır, Yeni Hayat Kanserle Mücadele Derneği Başkanı Ayşe Akpunar, hasta ve hasta yakınları ile davetliler katıldı.

 

Editör: Doğu Gazetesi