Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYU), Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), ile Erzincan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yürütülen “Engelsiz Kapadokya’yı Geziyorum” sosyal sorumluluk projesi kapsamında, özel sporcular NEVÜ’de misafir edildi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Turizm Fakültesi’nden Fakülte Dekanı Prof. Dr. Şule Aydın ve Dr. Öğr. Üyesi Gaye Deniz ile Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Cenk Birinci ve Spor Yöneticiliği 3. Sınıf Öğrencisi Aslıhan Yüce yürütücülüğünde “Engelsiz Kapadokya’yı Geziyorum” projesi hazırlandı. Projeyle özel sporcuların el-kol ve göz koordinasyonu sağlaması, dikkatini toplaması, duygu ve düşüncelerini açığa çıkarması, topluma katılması, paylaşım sağlaması, işe yarar hissetmesi ve bağımsız olarak yaşamını sürdürmesi gibi olumlu yönde gelişimlerini sağlamak amaçlandı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Cenk Birinci ve Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği 3. Sınıf Öğrencisi Aslıhan Yüce Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent adına Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Turizm Fakültesinden Fakülte Dekanı Prof. Dr. Şule Aydın’a plaket sundular.

Proje kapsamında Erzincan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Erzincan Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü’ne kayıtlı olan özel sporcular, NEVÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Gastronomi Kulübü tarafından düzenlenen “Gastronomi Şenliği”ne misafir oldular.

Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin çeşitli ikramlarının olduğu şenlikte öğrencilerle birlikte halay çekip dans eden özel sporcular, keyifli dakikalar yaşadı.

Editör: Doğu Gazetesi