Yaz ayının gelmesiyle birlikte sebze ve meyve fiyatlarının düşeceğini düşünen tüketici yanıldı. İşlerin pek iyi gitmediğini fakat gurbetçilerin de gelmesiyle biraz olsun rahatladıklarını ifade eden pazarcı esnafı açıklamasında; “Bizler burada vatandaşa temiz sebze meyve satıyoruz fiyatlar belki batı da uygun olabilir ama burada nakliye yüzünden pahalı. Vatandaşlarımıza da bunları hep söylüyoruz. Umarım önümüzde ki günlerde fiyatlar daha da düşer” dedi.

 Pazar da ürün satmaya çalışan giyim esnafının ise oldukça dertli olduğu gözlendi. Meyve sebze bölümünün aksine hiç kimsenin uğramadığı tezgâhlar sabah açıldığı gibi akşam kapatılacak.

Duruma isyan eden giyim esnafı Burak K. açıklamasında; “sebze ve meyve yine rağbet görüyor az da olsa. Biz ise sinek avlıyoruz. Burada sabah tezgâhımızı açıyoruz akşam olduğu gibi kapatıyoruz. Buraya ekmek kazanmaya geldik fakat akşama kadar çay içip yemek yedikten sonra bakıyoruz ki kazandığımız da gitmiş. İnşallah bundan sonra ki zamanlarımız daha da iyi olur” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi