Erzincan İl Müftülüğü tarafından düzenlenen “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” programında Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen konferans verdi.

Erzincan’da Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla düzenlenen konferansa katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, 'Vefa göstermek peygamberin ahlakıyla ahlaklanmakla mümkündür' dedi.

Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla Erzincan İl Müftülüğü Konferans salonunda düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan slayt gösterimi ile devam etti.

Erzincan İl Müftüsü Burhan Çakır, açılışta yaptığı konuşmada, Vefa temasıyla Mevlid-i Nebi Haftasının kutlanıldığını anımsatarak, vefanın İslam ahlakının en önemli unsurlarından olduğunu kaydetti.

Daha sonra programda bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, “Hiç büyük örnekler vermeye gerek yok. Basit bir sözleşme hükümlerine bile ‘borcumu zamanında ödeyeceğim’ demiş olmamıza rağmen bile, borcumuzu ödeme zamanı gelince ödememenin münafıklık alameti, vefasızlık olduğunu bile bile borcumuzu aylarca geciktirdiğimiz bir hakikattir. Yalan ve imanın bir arada bulunmayacağını duyuran Peygamber aleyhi selatu ve selama rağmen peynir ekmek yer gibi toplumda yalan söylenildiği bir hakikattir. Allah’a onun razı olacağı şekilde bir kul olacağımıza dair bir söz vermiş olmamıza rağmen Rabbimize verdiğimiz sözü yerine getiremediğimiz bir hakikattir.” dedi.

Herkesin dünyaya, makam ve mevkiye daldığına dikkat çeken İşliyen, “Bizim bir vefa problemimiz var. Bizim bir ahirete iman problemimiz var. Herkes alabildiğine dünyaya, dünya nimetlerine; ben makamımı yükselteyim diye, öbürü biraz daha servetimi artırayım diye, öbürü tarlamı biraz daha çoğaltayım diye, birisi daha lüks semtte oturayım diye, birisi bir yazlık aldım bir tane de kayak merkezine kışlık olsun diye, biri de bir mülküm daha olsun diye düşünmekten Allah’a verdiğimiz söze vefa göstermeyi hatırlayamaz hale geldik neredeyse.” ifadelerini kullandı.

Program, din adamlarına verilen ödüllerle sona erdi.

Konferansa, AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Müftüsü Burhan Çakır, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, ilçe müftüleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Doğu Gazetesi