Erzincan’a verdiği önemden dolayı böyle bir kütüphane açmak istediğini belirten Prof. Dr. Güngör Eroğlu bilime ve Erzincan’a katkı sağlamak amacıyla bu kütüphaneyi açmak istediklerini söyledi. 

Kütüphanenin açılışı öncesi kısa bir konuşma yapan Dr. Eroğlu; “Babamın çok önem verdiği bilime katkı amacıyla bu kütüphaneye katkıda bulunmak istedik ve bu katkılarımıza devam edeceğiz” dedi. 

Kütüphanenin açılış programına Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Amerika’da yaşayan Erzincanlı hayırsever Tıp doktoru Prof. Dr. Güngör Eroğlu, Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Abdulkadir Çoban ve Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Fatih Özçiçek katıldı. 

Kütüphanenin açılış konuşmasını yapan Rektör Çapoğlu; “Prof Dr. Güngör Eroğlu Erzincan’ın yetiştirdiği tıp camiasına hizmet etmiş değerli hocalarımızdan birisi. Uzun yıllar Amerika’da kalmış sonra ülkesine dönmüş Erzincan Üniversitesi’nin de katkıları ile burada bir kütüphane açarak Erzincan’a bilim adına katkılar yaparak bu kütüphaneyi oluşturdu. Hocamız geçen yıl bizim buradaki doktorlarımızın önemli bir kısmının temel eserlerini sağlayacak sayıda en yeni kitapları üniversitemize kazandırmış olduk. Bizde bunun yanıjnda başka hayırseverlerden, doktorlarımızın bağışlarından ve üniversitemizin kütüphane dökümantasyon başkanlığının yaptığı alımlarla hemen hemen bütün öğrencilerimizin kendi temel tıbbi ihtiyaçlarını giderecek eserleri buraya kazandırmış bulunmaktayız. Birkaç alanda uzmanlık alanı kitaplarında eksiklik var onları da önümüzde ki yıl inşallah karşılayacağız. Tıp alanında yazılan eserler yaklaşık on yılda bir yenilenmek durumundan çünkü bilgiler sürekli yenilenmek durumunda. Bu kütüphane de her yıl bilgiler ve kitaplar yenilenmek durumunda hocamız sağolsun bu sözü verdi bize. İnşallah bir daha ki gelişimizde burada bulunan masaları dolu göreceğiz. Önemli olan rafların dolu olmadsı değil, masalrın dolu olmasıdır. Bu kütüphane raflarında duran kitaplardan hocaların öğrencilerin faydalanması gerekiyor. Ve faydalanıyorlar da zaten. Biz bu durumdan mutluluk duyuyoruz çünkü burada ki bilgiler kullanıldıkça değer taşır. Bunların kullanılıyor olmasından mutluluk duyuyoruz” dedi. Daha sonra bir açıklama yapan Amerika’da yaşayan Erzincanlı hayırsever Tıp doktoru Güngör Eroğlu ise; “Ben kitaplarla ilgilenenlerin olduğunu görmekten dolayı çok mutlu oldum. Bizden başka buraya bağış yapanlar oldu. Bu yapılan bağışlar da bizim bağışlara ilaveten artacak kütüphane çok verimli bir hale gelecek. Ayrıca kütüphanenin hastanede olmasının bir özelliği var. Ben kendi deneyimlerimden biliyorum ki gece nöbet tutan doktorlar acaba gece gece bir kitaba başvursam mı diye düşünürler. Onlar geceleri gelip bu kütüphanede zaman geçirebilecekler kitap okuyabilecekler. O bakımdan çok memnunum hastanede kurulmuş olmasından dolayı. Yani kimsenin zamanı boşa geçmeyecek. Hasta olmadığı zamanda gelip burada doktorlarımız öğrencilerimiz okuyacaklar. Dediğim gibi bu kütüphane rektörümüzün de dediği gibi bu kütüphane geçici değil kalıcı olacak. biz bu kütüphanenin ayakta kalması için elimizden geleni yapacağız gerekli yardımları yaparak. Benden sonra benim oğlum da bu işe devam edecek. Oğlum şu an benim gibi tıp doktoru Pensilvanya’da sinir cerrahisinde bulunuyor şu anda. Oğlum da benim yaptığım katkının çok daha fazlasını yapacaktır. Ayrıca oğluma bir vasiyetim var onun buraya gelip bizzat kendisinin de cerrahilerde bulunmasını ve Erzincan Tıp Fakültesi’nden yetişecek olan beyin sinir cerrahlarına yardımcı olmasını istiyorum. Bana burada yaptığım çalışmalarda destek olan Rektörümüze Tıp fakültesi dekanına yardımcısı Abdulkadir beye teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kütüphanede bulunan kitapları inceleyen katılımcılar, Kütüphanenin kısa bir zaman içerisinde dolup taşacağını, doktorlarda öğrencilere herkesin istifade edebileceği, ihtiyaçlara cevap veren bir yer haline geleceğini söylediler.
Editör: Doğu Gazetesi