Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmet kalitesini her geçen gün bir yenisini ekliyor. Erzincan’da dizinde ameliyat olan hasta sağlığına kavuştu. İki aşamalı geçen operasyonun ardından ameliyat olan 68 yaşındaki hasta Şahinaz Keskin’in, bacağının üstüne rahatça basabileceği hastane doktorları tarafından dile getirildi.

Daha öncesinde İstanbul ve Trabzon’da ameliyatlar geçiren hasta Şahinaz Keskin, Erzincan’da iki farklı aşamada geçirilen ameliyatın ardından sağlığına kavuştu. Bacağında kısalık ve eğriliğinde bulunduğu yaşlı hasta başarılı geçen operasyonun ardından desteksiz olarak bacağının üstüne basabileceği öğrenildi.

Son olarak Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Nizamettin Koçkara, başarılı bir ameliyat geçirerek hastamız Şahinaz Keskin iki günde sağlıklı şekilde dizinin üstüne basabilecek dedi.

Konuşmasına devam eden Koçkara, şunları kaydetti; “ Yaklaşık 10 yıl önce sağ dizinde ameliyat yapılmış. Bu ameliyattan yaklaşık 4 yıl sonra diz protezinde talihsiz bir olay yaşanmasının ardından protezi yerinde çıktı. Daha sonra çıkan bu protez tekrar ameliyatla düzeltilmiş. Aradan geçen zaman diliminde protez yerinde gevşeme oluşmuş. İki aşamalı bir tedavi yaptık. Önce iltihaplanmış yerleri temizledik yaklaşık 4 ay sonrada içerdeki timiz bir kemik ortam oluşmasını sağladıktan sonra bütün dolgu malzemelerini çıkartıp bir protez ameliyatı yaptık. Biz bu ameliyatı yapmadan önce hastamızın bacağında kısalık ve eğiklik vardı. Bu eğiklik ve kısalığı tedavi ettik. Şu anda rahatça kullanabileceği bir protezi üzerinde rahatça durabilecek şekilde dolaşabileceği bir dizi var artık” dedi.

Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız ise konuşmasında sıfır sevk prensibiyle hastanemizde hastalarımıza hizmet vermenin çabası içerisinde olduklarını belirterek şunları dile getirdi ; “Hastamız İstanbul ve Trabzon’da çeşitli ameliyatlar oldu ve en sonunda da hastanemizde revizyon ameliyatını gerçekleştirdik. Hastamız ikinci gününde ayağa kalktı. Büyük bir başarı buda hastanemiz için. Temel felsefemiz hastalarımızın hiç birini şehir dışına sevk etmemek. Bu amaçla da sağlık hizmetlerimizi planlarken hekim arkadaşlarımıza bu ameliyatları yapabilecek gerek ameliyathane ortamını gerek malzeme alımını sağlıyoruz. Şu an da en kaliteli malzemeler uygun eller elinde hastalarımıza uygulanıyor. Biz mümkün olduğu kadar sıfır sevk prensibiyle hastanemizde bu hizmetleri hastalarımıza vermeye çalışıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim ve hastamıza da tekrardan şifalar diliyorum” diye konuştu.

68 Yaşında ki Hasta şahinaz Keskin; “Daha öncede ameliyatlar oldu. Şimdi de burada ameliyat oldum ve iyi geçti. Hepsine çok teşekkür ediyorum, çok memnunum ifadelerini kullandı.

Editör: Doğu Gazetesi