Çetin yaptığı yazılı açıklamada: “Günümüzde kronik solunum hastalıklarının tıbbi tedavisinin standart bir bileşeni olarak kabul edilen Pulmoner Rehabilitasyon, kronik solunum hastalarının fiziksel ve psikolojik durumlarını düzeltmeyi ve sağlığı geliştirici kalıcı davranışları sağlamayı hedefleyen, hasta değerlendirmesini takiben bireysel olarak belirlenen egzersiz eğitimi, davranış değişikliği ve eğitim gibi yaklaşımları içeren, kapsamlı uygulamalar bütünüdür.
         Pulmoner Rehabilitasyon haftası konuyla ilgili hekimlerin ve toplumun farkındalığının artması, bilgilendirilmeleri ve güncel gelişmelerin paylaşılması amacıyla her yıl mart ayında tüm dünyada ve ülkemizde kutlanmaktadır. Bu yıl ilimizde olduğu gibi 9-15 Mart 2014 tarihlerinde kutlanacak Pulmoner Rehabilitasyon haftası çerçevesinde tüm yurtta konu ile ilgili çeşitli etkinlikler düzenlenecektir.
PULMONER REHABİLİTASYON PROGRAMINDA;
Kişiye özel egzersiz programı, akciğer  hastalıkları ve tedavileri ile ilgili hasta ve aile eğitimi, nefes darlığı ile baş edebilme yöntemleri, beslenme danışmanlığı, destekleyici, arkadaşça ortam uygulamaları yer alır.
PULMONER REHABİLİTASYONUN AMAÇLARI;
Solunum problemlerinizden kaynaklanan yakınmalarınızı ve gelişebilecek olumsuzlukları önlemek ve azaltmak, günlük yaşam aktivitelerinizi yapabilir hale gelmenizde yardımcı olmak, fiziksel kapasitenizi iyileştirmek ve egzersiz kapasitenizi artırmak, hastalığınız ile ilgili endişe ve korkularınızla başa çıkmanıza yardımcı olmak ve hastane başvurularını ve yatış gerekliliğini azaltmaktır.
PULMONER REHABİLİTASYON PROGRAMLARINA KİMLER BAŞVURABİLİR?
Kronik obstrüktif  akciğer hastalığı (KOAH), astım, bronşektazi, kistik fibrozis, göğüs kafesi hastalıkları, solunum problemi yaratan sinir-kas hastalıkları, akciğeri etkileyen bağ dokusu hastalıkları, akciğer nakli bekleyen veya akciğer cerrahisi öncesi ve sonrası solunum problemi olan hastalar bu programa başvurabilirler.
SOLUNUM HASTALIKLARINDA EGZERSİZ NEDEN GEREKLİDİR?
Egzersiz ile, kas dayanıklılığını ve direncini arttırarak daha uzun mesafeler yürünebilir, kas ve eklemler daha iyi hareket eder, gevşemeyi sağlar, daha güçlü ve enerjik hissedilir, kalbin çalışması iyileşir, nefes darlığı azalır. Tüm bu nedenlerden dolayı egzersiz yapılmalıdır.
PULMONER REHABİLİTASYON NE KADAR SÜRE İLE UYGULANIR?
Pulmoner rehabilitasyon programı en az 8 hafta (toplam 24 seans) süre ile uygulanmalıdır.
PULMONER REHABİLİTASYON PROGRAMINI TAMAMLADIKTAN SONRA NE YAPILMALIDIR?
Program süresince öğrenilen ve uygulanan yaklaşımlar, günlük yaşamın bir parçası olmalıdır. Pulmoner rehabilitasyon ekibi tarafından danışmanlık hizmeti almak, hastalıkla başa çıkmada hem hastaya hem de ailesine yardımcı olacaktır. Pulmoner rehabilitasyon programlarında, stresle ve hastalıkla baş edebilme ve gevşeme teknikleri öğretilmektedir.
BESLENME ALIŞKANLIĞI NEDEN ÖNEMLİ?
Uzun süreli solunum hastalığı kilo kontrolü ve beslenme ile ilgili sorunlara yol açabilir. Nefes darlığı, dengeli beslenmeyi engelleyebilir.Yiyeceklerin miktarı, tipi ve öğün zamanlaması, nefes darlığının artmasına neden olabilir. Pulmoner rehabilitasyon ekibinde yer alan bir diyetisyen, sağlıklı beslenme, doğru gıda seçimi ve hazırlanması ile ilgili hastayı bilgilendirir.
PULMONER REHABİLİTASYON PROGRAMI UYGULAYAN  MERKEZE ULAŞIM İMKÂNI YOKSA ;
Öncelikle göğüs hastalıkları uzmanına danışarak yapabilecekleri hakkında bilgi edinir. Yaşam kalitesini sigarayı bırakarak, ilaçlarını doğru kullanmayı öğrenerek ve düzenli egzersiz yaparak artırabilir. Egzersiz yaparken; fazla miktarda yemek yedikten sonra yürümemeye ve bir anda tempo artırılmamaya dikkat edilmelidir” şeklinde konuştu. 
Editör: Doğu Gazetesi