Gümüşhane Köse ilçesi Kaymakamı iken Erzincan Valiliği’ne  ziyaretler gerçekleştiren, Erzincan’ı ve Erzincanlıları yakinen tanıyan Ömer Faruk Canpolat, son kararname ile Erzincan'ın Refahiye ilçesine Kaymakam olarak atandı ve görevine başladı. 

Van Vali Yardımcısı iken 11.08.2022 tarihli 2022/392 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Refahiye'ye atanan Kaymakam Ömer Faruk Canpolat, göreve başladı. Kaymakam Canpolat, ilçe kurum müdürleriyle bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdi.

Kaymakam Canpolat, “Görevimizi ifa edeceğimiz süre içerisinde; vatandaş odaklı hizmet anlayışı gereği, kamu hizmetlerinin etkin, adil ve tarafsız bir şekilde vatandaşlarımıza en kolay ve hızlı bir şekilde sunulması çabası içerisinde olacağım. Tüm mesai arkadaşlarımla, yerel yöneticilerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla ve ilçe basın mensubu arkadaşlarımız ile bir ekip olarak karşılıklı işbirliği ve koordinasyon anlayışı içerisinde, ilçemizin refah seviyesinin yükseltilmesi ve daha yaşanır bir Refahiye için çalışmaların, önceliğimiz olacağını belirtmek isterim. Desteklerini benden esirgemeyeceğine inandığım Refahiyeli hemşehrilerime sağlık, huzur ve mutluluk dolu günler diler, mesai arkadaşlarıma da çalışmalarında başarılar dilerim'' dedi.

Refahiye Kaymakamı Ömer Faruk Canpolat daha sonra da ilçede esnaf ziyaretinde bulundu. İlçedeki sorunlarla ilgili esnafla fikir alışverişinde bulunan Canpolat, her zaman halkın yanında olduğunu ve kendisinin de halkın bir parçası olduğunu vurgulayarak, "Devlet halkıyla vardır. Bizler, her zaman halkımızın yanındayız. Amacımız, halkımıza her şeyin en iyisini sunarak, yanlarında olduğumuzu bilmelerini sağlamaktır. Vatandaşlarımızla her platformda bir araya gelmeye gayret edeceğiz. İnsan odaklı bir hizmet anlayışı ile kapı kapı dolaşarak ilçemizin gelişimi ve insanlarımızın mutluluğu adına çok çalışacağız” diye konuştu.

ÖMER FARUK CANPOLAT KİMDİR?

12/09/1989 tarihinde Erzurum’da dünyaya gelen Refahiye İlçe Kaymakamı ilk, orta ve lise öğrenimini Erzurum’da tamamlamış, 2012 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden dereceyle mezun olmuştur.

1 yıllık süreyle Kamu Denetçiliği Kurumunda Uzman Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra 2015 yılında Erzincan Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Kaymakam Refikliği stajını sırasıyla Gümüşhane-Kelkit ve Muğla-Dalaman ilçelerinde, Teftiş Stajını Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığında tamamlamış; Kemaliye ve Ahmetli İlçelerinde Kaymakam Vekili olarak görev yapmıştır. Kaymakam Adayları Yönetmeliğinin ilgili hükümleri uyarınca yurtdışı stajı kapsamında İngiltere Sheffield Üniversitesinde 4 ay süreyle yabancı dil eğitimi alarak akabinde katıldığı Kaymakamlık Kursunu üstün başarı derecesi ile tamamladı. Canpolat, 11.08.2022 tarihli 2022/392 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Refahiye'ye atandı.

Editör: Doğu Gazetesi