Erzincan Gündüzalp Kültür Eğitim Vakfı organizasyonunda düzenlenen Ressam ve Hattat Rafet Kavukçu’nun eserlerinin yer aldığı sergisinin açılışı yapıldı.

Ünlü ressam ve hattat Rafet Kavukçu’nun “Risale-i Nur’ların Işığı Altında Nübüvvet ve Peygamberimiz“  kolaj resim sergisi Erzincan park AVM’de açıldı.

Erzincan Park AVM fuaye salonunda Ünlü Ressam ve Hattat Rafet Kavukçu’nun eserlerinin sergilendiği serginin açılış programına, Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, AK Parti  Erzincan eski Milletvekili Sebahattin Karakelle, 26. dönem Isparta Milletvekili Sait Yüce, Emekli Vali Ziyaeddin Akbulut, Hattat ve Ressam Rafet Kavukçu ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Erzincan Gündüzalp Kültür Eğitim Vakfı Başkanı Hacı İsmet Yıldırım açılış konuşmasında; “Rafet Kavukçu Ağabeyimizin bu sergiyi bize gayretiyle ihsan ettiği için teşekkür ediyoruz” dedi.

26. dönem Isparta Milletvekili Sait Yüce ise kısa açıklamasında; “Gerçekten Erzincan’ın, Türkiye’nin ve tüm sanat camiasının iftihar etmesi gereken muhteşem büyük bir usta kendisi Allah ebeden razı olsun” dedi.

Serginin açılışına katılan Erzincan Valisi Mehmet Makas ise açıklamasında; “Bugün manidar bir sergideyiz. Erzincan rahmetin aktığı bir şehirdir. Ülkemizin yaşayan en büyük hattatlarından biri Rafet abinin sergisini açmak için buradayız, kendisinden Allah razı olsun” dedi.

 Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ise konuşmasında: ”Erzincan’ın büyüğü, köşe taşı Refet abinin sergisinin açılışındayız. İnşallah bu sergide gerekli dersleri alacağız düşüncesindeyim. Sergi de emeği geçenlere de çok teşekkür ederim”  dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Ünlü Ressam ve Hattat Rafet Kavukçu sergilenen eserler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Editör: Doğu Gazetesi