Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Biriminin koordinasyonunda yürütülecek olan "Ritimli Masallar" projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Biriminin koordinasyonunda yürütülecek olan "Ritimli Masallar" projesinin tanıtım toplantısı, proje uygulayıcıları Yelda Özkan ve İpek Koç tarafından, projenin uygulanacağı Emine Şerife Anaokulu, Bahçelievler Anaokulu, Mustafa Kemal Anaokulu, Bahçelievler İlkokulu, Kavakyolu İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, İMKB Müşir Zeki Paşa Ortaokulu ve Munzur Ortaokullarının müdürlerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Ritimli Masallar projesindeki temel amaç; tam olarak çocukların Sosyal Duygusal Öğrenme (SDÖ) alanında yaşadıkları sıkıntıları göz önüne bulundurarak farklı kademe ve türdeki okulların ( okul öncesi, ilkokul, ortaokul )öğrencilerinin SDÖ alanlarını desteklemek ve geliştirmek, aynı zamanda projeye katılan okullardaki idareci öğretmen ve öğrencilerde hem masal anlatımı hem de orff-shulwerk yaklaşımı hakkında farkındalık oluşturmak; pandemi sürecinde çocuklarda oluşan eksikliklerin farklı yöntem ve teknikler kullanarak öğrencilerin SDÖ becerilerini geliştirmek.

Bu anlamda projede kullanılacak olan masal anlatma ve Orff-shulwerk yaklaşımı ile öğrencilerin hayal kurma, yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmenin yanı sıra çocukta öğrenme disiplini, grup sorumluluğu alma, başkaları ile çalışmayı öğrenme ve dikkat becerilerinin geliştirilmesi düşünülüyor. Taklit ve keşfetmenin, doğaçlama ve müzik yazarlığına yol açması ile öğrencilerin yaparak yaşayarak aktif öğrenmeleri sağlanması hedefleniyor.

Editör: Doğu Gazetesi