Namaz öncesi Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan, kılınan sabah namazının ardından yapılan tesbihat ve İl Müftüsü Yavuz Karabayır’ın Hadis sohbetiyle devam eden, Çorba ikramıyla sona eren sabah namazı buluşmaları 3 yıldır Camii Kebir'de her Cumartesi yapılıyor.

Yoğun katılımı ile gerçekleşen bu programların, Erzincan’da diğer camilerinde de gerçekleşmesini isteyen İl Müftüsü, şehrin dört bir yanındaki camilerde yapılan sabah namazı buluşmalarında vatandaşlarla birlikte sabah namazını eda etmenin heyecanını yaşadı.

Erzincan Akşamsettin Camiinde yapılan programlara vatandaşlar yoğun katılım sağladı.

Programlarda namaz öncesi okunan Kur’an-ı Kerim'le ilâhi vahiyle buluşan, kılınan namazla huzur bulan, namaz sonrası yapılan tesbihat ve çekilen zikirle kalplerinin pasını silen, İl Müftüsü Karabayır’ın Hadis Sohbetiyle peygamber iklimine giden ve program sonrası ikram edilen sıcak çorbayı içen vatandaşlar, samimi bir havada kaynaşıp yeni dostluklar kurmaktalar.

Programa katılan Erzincan Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Abdulkadir Karabina bu tür programların Erzincan'ın bütün camilerinde yapılmasını talep etti.

Editör: Doğu Gazetesi