14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında Erzincan’da sağlık çalışanları tarafından düzenlenen konser büyük beğeni topladı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Erzincan Valisi Mehmet Makas ve Eşi Hanımefendi Elif Makas, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ve Eşi, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ali Öztürk, Erzincan Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Halil Odabaş, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ve Eşi, Vali Yardımcıları Mehmet Deniz Arabacı ve Yunus Emre Temel, Erzincan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

İlk olarak sağlık çalışanlarının özverili çalışmalarının yer aldığı fotoğraf sergisinin açılışı yapılarak, sergi gezildi.

Ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda sırasıyla İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ve Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaparak tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladılar.

Program kapsamında konuşan Erzincan Valisi Mehmet Makas, mesai mefhumu gözetmeden, vatandaşlarımıza hizmet eden tüm sağlık personellerimize başarılar dileyerek, “Sağlık alanının kahramanları sizlersiniz. İnsanımızın sağlığı için büyük bir özveri ve fedakârlıkla çalışıyorsunuz. 14 Mart Tıp Bayramı’nızı canı gönülden kutluyorum” dedi

Yapılan konuşmaların ardından doktorundan hemşiresine, idarecisinden şoförüne kadar birçok farklı alanda hizmet veren sağlık çalışanlarından oluşan Türk Halk Müziği Korosunun çeşitli yörelere ait birbirinden güzel türküleri seslendirdikleri konser büyük beğeni topladı.

Programın sonunda Vali Mehmet Makas, koroda sahne alan sağlık çalışanlarını bir bir tebrik ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Editör: Doğu Gazetesi