Memur Sen'e bağlı Erzincan Sağlık Sen Şubesi tarafından ferdi kaza sigortası kapsamında Yusuf Uğur’un ailesine Erzincan İl Sağlık Müdürü Mesut Turan, Erzincan 112 Şube Müdürü Nizamettin Gül, Memur-Sen İl Temsilcisi Temel Çiçek’in de hazır bulunduğu toplantıda Erzincan Sağlık-Sen Şube Başkanı Halil İbrahim İçoğlu tarafından 25 bin TL’lik çek Memur-Sen İl binasında Anne ve Babasına takdim edildi.
Yusuf Uğur’un babası Murat Uğur, “Sağlık Sen Yöneticilerinin bu acılı günümüzde bizleri yalnız bırakmayarak hem acımızı paylaştılar. Hem de bu anlamlı yardımlarından dolayı teşekkür etmek istiyorum" dedi.
Memur Sen'e bağlı Erzincan Sağlık Sen Şube Başkanı Halil İbrahim İçoğlu, konu ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi:
"Trafik kazası sonucu hayatını kaybeden üyemiz Yusuf Uğur’un anne ve babasına ferdi kaza sigortası kapsamında 25 bin lira yardım çekini verdik. Hayatını kaybeden Yusuf Uğur’a Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Her bir Sağlık-Sen üyesinin zor günlerinde geride kalan aile fertlerine maddi ve manevi yardımcı olabilmek adına üyelerimizi ferdi kaza sigortası güvencesi altına almaya devam ediyoruz. Sorumlu ve ilgili tüm çevrelere hatırlatmak

istiyorum. Sağlık hizmeti ciddi riskleri bünyesinde barındırmaktadır. Bu riskler hem sağlık hizmeti sunucuları hem de sağlık hizmeti alanlar için geçerlidir. Sağlık hizmeti alanlar adına düzenlemeler yapılmış olmakla beraber hayatını kaybeden memur ve aileler yeteri kadar güvence altına alınmıyor. Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen olarak hizmet sendikacılığını öne çıkarmaya çalıştık. Üyelerimizin çalışma şartlarının iyileştirilmesi mücadelesi verirken günlük hayat içerisinde karşılaşacakları risklere karşı da önlemler almayı sendikacılığın gereği saydık. İnancımız gereği ölümün gerçekliğine ve kadere teslim olmuş insanlarız. Ölümün ne zaman ve nerede geleceğini bilemeyiz. Sendikamızın üyesi olan genç kardeşimiz Yusuf Uğur’u elim bir kazada kaybettik. Ölüm haktır. Kendisine Allah’tan rahmet diliyor, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz. İnancımız gereği konu metanetle karşılamak durumundayız. Sağlık-Sen’in hizmet sendikacılığına güzel bir örnek sayılabilecek bir uygulama gereği merhum kardeşimizin ailesine Memur-Sen’imizle anlaşmalı olan Şekerbank SBN ferdi kaza sigortası kapsamında 25 bin TL’lik bir çek takdim ediyoruz. Yusuf kardeşimizin ailesine bundan sonraki hayatlarında sabır ve kolaylıklar diliyorum.”dedi
Erzincan Sağlık-Sen Şube Başkanı Halil İbrahim İçoğlu konuşmasının ardından merhum Yusuf Uğur’un ailesine çeki takdim etti.  
Editör: Doğu Gazetesi