Cumhuriyet meydanında kurulan standa vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken vatandaşlar ücretsiz olarak kan şekeri ölçümü, diyabet, astım-KOAH, Meme Kanseri ve Anne Sütünün önemi konularında bilgiler aldılar.
 Düzenlenen programa katılan Erzincan İl Sağlık Müdürü Dr. Mesut Turan ise"Sağlıklı Yaşam Standı" hakkında bilgiler verdi.
Turan açıklamasında: “ Bu sağlıklı yaşam standıyla vatandaşımıza sağlık bilinci oluşturmak, özellikle koruyucu sağlık hizmetlerinde vatandaşlarımızın bilinç düzeyini arttırmak için bir çalışma arzuladık. Bildiğiniz gibi Halk Sağlığı Müdürlüğümüz koruyucu sağlık hizmetleriyle çalışmalarını yürütüyor. Çocuğun anne rahminden doğuşuna kadar hatta ergenlik çağına gelinceye kadar, gebe gebelik testi takipleri çocuğun doğumu, çocuğun aşılanması, çocuğun beslenmesi bebeğin ve annenin beslenmesi bütün burada ağırlıklı olarak, anne sütünün özellikleri biliyorsunuz anne sütünün ilk 6 ay çok önemli anne sütünün özellikleri, bebeğin beslenmesinde ki yeri ve önemi ayrıntılı bir şekilde gündeme gelecek. Ayrıca yine gündemde olan ve kadınlarımızın çok sık olarak rahatsız eden Meme Kanseri ile ilgili olarak standımızda bir bilgilendirme yapılacak. Biliyorsunuz Meme kanserinde annelerin özellikle 19 ve 45 yaş grubu kadınların bilinç düzeyinin arttırılması zaman zaman tarama programlarına katılmaları gerçekten çok önemli bugün bu stantta arkadaşlarımız bununla ilgili olarak annelere ve gençlere bilgilendirme yapacaklar. Yine ayrıca kış ayları geliyor.      KOAH dediğimiz kronik Akciğer hastalıkları özellikle yaşlı grubumuzu çok etkiliyor. Dolayısıyla gençlerimizin, kronik hastalıklar konusunda bilgilendirmeleri, korunma ve tedavi yöntemleri anlatılacak. Özellikle kış ayları geliyor. Kapalı mekanlarda sigara içilmemesini öneriyoruz çünkü sigara mevcut kronik hastalıkları artı astımın kronik belirtilerini tetikliyor. Hem de mevcut akciğer hastalıkları olanları daha sıkıntılı bir hale getiriyor. Buda burada bu hastalıklar hakkında bilgilendirmeler yapılacak. Sadece bugün burada ki stanttaki bilgilerle kalmayıp Müdürlüğümüzü arayarak, her türlü konuda bilgiler alabilirler” dedi. 
Editör: Doğu Gazetesi