KUDAKA tarafından Erzurum Sway Otel’de Milli Teknoloji Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği Sorunlar ve Çözüm Önerilerine yönelik toplantı düzenlendi. Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan olmak üzere KUDAKA Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra, bölge illerinin kurum, kuruluş ve firma temsilcileri katıldı.


Toplantıda; Erzurum Valisi Okay Memiş, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan ve Erzincan Valisi Ali Arslantaş açılış konuşması yaptılar.


Erzurum Valisi Okay Memiş, ulaşım anlamında sağlanan büyük ivmenin, her ilin bir turizm destinasyonu olmasını sağladığını kaydederek, Türkiye’de artık ulaşımın kolaylaştığına değindi. Erzurum Valisi Okay Memiş konuşmasının devamında; “Eskiden belli bölgelerde havalimanı gibi birtakım imkanlar varken şimdi her ilde havalimanı var. Her ilde bir üniversitede var, her ilde hemen hemen her şey mevcut. Çok küçük ölçekli iller dahil olmak üzere. Bugün hemen hemen her yerde temel kamu hizmetleri açısından Erzurum nasılsa Bayburt’ta öyle Gümüşhane’de öyle. Eğitim sağlık kültür ve turizm altyapı hizmetleri açısından iller arasında da büyük bir yarış ve rekabet var. Bu yarış içerisinde hızlı pedal çeviren iller aldı başını gitti. Yarış içerisinde olmayan illerde durgunluk içerisinde kaldı. Erzurum, Erzincan, Bayburt olarak yeterince gelişmeyi düşünüyorsak bunda herkesin katkısı vardır. Yaşadığımız coğrafyada özellikle kamu görevlileri olarak yanınızda olduğumu özellikle ifade etmek isterim. Cumhurbaşkanımızın, Sanayi Bakanlığı’nın açıkladığı 100 günlük eylem planında da olduğu üzere sanayide üç Y formülü. yerli, yenilikçi ve yeşil sanayi“ diye konuştu.


Erzincan Valisi Ali Arslantaş yaptığı konuşmada KUDAKA’nın özel sektöre vermiş olduğu desteğe değinerek, şimdiye kadar bu destekten 387 firmanın faydalandığını söyledi.


Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında yapılan toplantıda daha sonra finansmana erişim, işletme ve yatırım sermayesi, beşeri sermaye, kurumsal yapılanma, fiziki altyapı, ulusal ve uluslararası pazara erişim ve tutunma, üretim maliyetleri, devlet destekleri, kalite ve markalaşma, profesyonel danışmanlık gereksinimleri, mevzuata dair sorunlar, ekonomik belirsizlik gibi konu başlıkları üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Editör: Doğu Gazetesi