Erzincan’da Şavaklılar Derneğinin açılması ve Elazığ’da bulunan Şavaklılar Derneği’ne yeni bir Mülkiyet kazandırmak için Erzincan’a gelen Elazığ Şavak-Der , İlk olarak Erzincan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kenan Doğan’a ziyaret gerçekleştirerek Başkan Doğan ile bir Süre sohbet ettiler. 

Ziyaretten Duyduğu memnuniyeti dile getiren Erzincan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kenan Doğan açıklamasında; “Şavak-Der Yönetim kurulu başkanı Naim Doğan ile Yönetim kurulu Üyeleri Gökhan Kaya ve Emin Çeloğlu’nun bize gerçekleştirdikleri ziyaretten dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Daha Önce Erzincan’da Şavak Derneğinin kurulması için ön ayak olduk fakat faaliyete geçiremedik. Elazığ’da ki ağabeylerimiz Şavak Derneği kurarak bu işi çok iyi bir şekilde yürütüyorlar. Erzincan’da ki Şavaklıların da bu derneğe sahip çıkmalarını temenni ediyorum. Ben Erzincan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Biriliği Başkanı olarak her türlü fedakârlığı her türlü desteği vermeye hazırım. Yapmış oldukları ziyaretten dolayı da başta Naim Bey olmak Üzere Gökhan ve Emin Beye çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Daha sonra Başkan Doğan’a teşekkürlerini ileten Elazığ Şavak-Der Yönetim Kurulu Başkanı Naim Doğan; “Merkezi Elazığ’da olan Şavak-Der’in başkanı olarak Yönetim kurulunda görev yapan arkadaşlarımızla Erzincan’a geldik. Erzincan’da ki üyelerimizi ve Şavaklı kardeşlerimizi ziyaret edeceğiz. Elazığ’da devam eden dernek çalışmalarımızı Erzincan’a ve Şavaklıların yaşadığı her yere yayarak hem bilgilendirme yapacağız hem de çalışmalarımız hakkında bilgi vererek bizlere destek olmaları konusunda dileklerimizi ileteceğiz. Derneğimizin biraz daha güçlü kılınmasını sağlamak amacıyla derneğimize yeni bir yer temin etmek için buradaki şavaklı kardeşlerimizi ziyaret ederek onların da desteklerini talep edeceğiz, istişarelerde bulunarak fikir alışverişinde bulunacağız. Bizler şavaklı ailesi olarak neler yapabiliriz, daha güçlü olmak için ne gibi adımlar atmalıyız bu konularda el ele vererek en doğru adımları, emin bir şekilde uygulamaya çalışacağız. Burada bulunduğumuz süre içerisinde Erzincan başta olmak üzere ilçe ve köylerine de ziyaretlerde bulunacağız. Şavak çok büyük bir ailedir zaten bunu bildiğimiz için bu yola baş koyduk. Bu büyük ailenin daha güçlü birbirine kenetlenmiş kardeşlik ruhu içerisinde geleceğe daha emin adımlarla ve güçlü bir şekilde ilerlemesi için bu derneğimiz çok büyük katkılar sağlayacaktır. Maddi manevi bize her zaman destek veren Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne bize desteklerini hiçbir zaman esirgemediler bu yüzden tüm kalbimle sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Şavaklı ailesi olarak bundan sonra çok daha güçlü olacağız ve çok daha iyi işler başaracağız” dedi.

Şavak-Der daha sonra Erzincan’ da yaşayan Şavaklı İşadamları ile bir istişare toplantısı düzenledi. 25.11.2014 günü Erzincan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Erzincan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kenan Doğan, Elazığ Şavak-Der Yönetim Kurulu Başkanı Naim Doğan, Erzincanlı İşadamları, Şavak-Der Yönetim Kurulu Üyeleri Emin Çeloğlu ve Gökhan Kaya, Birlik çalışanları ve bazı üyeler katıldı. 

Düzenlenen İstişare toplantısında ilk olarak bir açıklama yapan Birlik Başkanı Kenan Doğan; “ bu gün buraya Elazığ’da olduğu gibi Erzincan’da da kurulmasını istediğimiz bir Şavaklılar Derneğinin Kurulması ve Elazığ’da bulunan Şavaklılar Derneğimizin Mülkiyet alımı çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunmak için bu istişare toplantımızı düzenledik. Gerçekleştirdiğimiz bu toplantıda olumlu kararlar alarak tüm Şavaklılar adına çok büyük adımlar atmak, Şavaklıları tek bir çatı altında toplayarak her zaman ortak hareket ederek sorunlara hep birlikte çözüm aramak, Elazığ-Erzincan ve diğer şehirlerde bulunan büyük Şavak ailesini birleştirmek amacıyla, Birlik olarak bu toplantıya ön ayak olduk. Ben toplantımızın verimli olacağını düşünüyorum” dedi. 

Daha Sonra bir açıklama yapan Elazığ Şavaklılar Derneği Başkanı Naim Doğan; “ bu gün burada Elazığ Şavak-Der Yönetim kurulu olarak size bir ziyaretimiz oldu. Biz buraya iki gündem maddesi ile geldik. Öncelikle Elazığ’da kurduğumuz Dernek hakkında bazı açıklamalarda bulunmak istiyorum. Biz Derneği 2011’de kurduk. Uzun bir çalışmanın akabinde gerekli çalışmaları yaparak 10 kurucu üye ile derneğimizi açtık. Şu ana kadar böyle bir derneğin olmaması gerçekten üzücü bir durum. Günümüzde bir çok dernek var onlara baktığınız zaman Şavaklıların Derneği neden olmasın diye hep söylenip durduk. Açılan bazı derneklere baktığınız zaman güç olarak Şavaklıların önüne geçebilecek dernek sayısı çok az. Çünkü Şavak ailesi çok geniş bir aile. Daha sonra derneğimizi kurduk. Biz Şavaklılar olarak bir araştırma yapmaya kalksak hepimiz bir yerlerde akraba çıkıyoruz fakat birbirimizden haberimiz yok. Bu yüzden bu derneğin kurulmasının farz olduğunu anladık. Şu ana kadar 900 üyemiz var giderek büyüyoruz. Biz Şavak-Der’in internet sitesini kurduk ve bunu sosyal medyaya da taşıdık. Bundan sonra daha da büyüyerek gelişeceğiz. İki gündem maddemiz var dedik bunlardan birincisi Erzincan’da da Şavaklılar Derneğinin açılması diğeri ise Elazığ’da bulunan derneğimize yeni bir mülkiyet kazandırılması konusunda Erzincan’da yaşayan üyelerimiz ve işadamlarımızın da desteğini almak için burada bu toplanmış bulunuyoruz. Ben bu toplantımızda, İşadamlarımız ve üyelerimizle bilgi alışverişinde bulunarak Şavak ailesine katkı sağlayacak sonuçlar alacağımızı düşünüyorum” dedi.
Editör: Doğu Gazetesi