Erzincan’da Şehit yakınları ve Gaziler onuruna iftar programı düzenlendi.

Düzenlenen iftar programına Erzincan Valisi Mehmet Makas ve Eşi Hanımefendi Elif Makas’ın yanı sıra, Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, Belediye Başkanı Bekir Aksun ve Eşi, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ali Öztürk ve Eşi, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Halil Odabaş ve Eşi, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ve Eşi, Vali Yardımcıları, ilçe kaymakamları, bazı kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Vali Makas ve Eşi Hanımefendi, iftar programının düzenlendiği salonda masaları tek tek gezerek şehit yakınlarımız ve gazilerimiz ile yakından ilgilendiler.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Vali Makas, Aziz Şehitlerimizin yakınları ve Gazilerimiz ile birlikte oruçlarını açtılar.

Daha sonra Erzincan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cem Halil Mercimek, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ve Erzincan Milletvekili Burhan Çakır birer konuşma yaparak, Aziz Şehitlerimize Allah'tan rahmet, Kahraman Gazilerimize sağlıklı uzun ömürler dilediler.

Konuşmasına, Aziz Şehitlerimizin bizlere emaneti olan kıymetli ailelerine ve kahraman gazilerimize, düzenlenen iftar programına katılımlarından dolayı teşekkür ederek başlayan Vali Mehmet Makas, konuşmasının devamında; “Şehitlerimizin bizlere emanet bıraktıkları kıymetli aileleri ve kahraman gazilerimizin hem devlet hem de millet olarak her zaman yanlarındayız ve onların emirlerindeyiz.

Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birliği ve beraberliği için hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, Şehitlerimizin ailelerine ve gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum.” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi