CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un Evet çıkarsa evet oyu kullananları İzmir’den denize dökeriz açıklamasına tepki göstererek; “çok saygısızca çok edepsizce yazıklar olsun ki sen bu milletin evladı olmuşun. Ve de TBMM’de millet iradesini temsil ediyorsun, bir de yemin ettin sen. Kalkmışsın sen bu milletin EVET verenleri denize dökecekmişsin. Sen kimsin ya!” ifadelerini kullandı.

 

Karakelle daha sonra, 16 Nisan Referandumunda dış güçlerin PKK’nın, Avrupa ülkelerinin de hayır dediklerini hatırlatarak, bunlara bakarak da EVET kararına varılabileceğine işaret etti.

 

Karakelle açıklamasının tamamında şu ifadelere yer verdi; “Hemşerilerimizle buluşmaya devam ediyoruz. Sıkmadığımız el bırakmıyoruz. Gezdiğimiz her yerde onların hal ve hatırlarını soruyoruz. İşlerinin nasıl gittiğini soruyoruz, esnafımızın özellikle sıkıntılarının neler olduğunu KOSGEB’den alamadığı kredilerde problem olduğunu, onları da çözmeye çalışıyoruz. Yerinde müdahale ederekten eğer haksızlığa uğramışsa bunun yanında ebetteki 16 Nisan’da bir bahar gelecek. Güzel bir bahar gelecek. Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi hususunda sorular varsa sorular alıyoruz. O sorularla ilgili maddelerle ilgili soruların cevaplarını vermeye çalışıyoruz. Gezdiğimiz yerlerde bunları anlatıyoruz. Neticede şunun altını çizerek söylüyorum, burası bizim başbakanımızın ilidir. Türkiye Cumhuriyeti başbakanı sayın Binali Yıldırım ilidir. Zaten bu referandumda herhangi bir siyasi partinin ya da Ak Partinin halk oylaması değildir. Bu milletin geleceğini inşa edecek anayasasının anayasa değişikliğidir onu anlatmaya çalışıyoruz. Biz gezdiğimiz yerlerde şunu görüyoruz hakikaten hemşerilerimiz kararını vermiş. Girdiğimiz çok noktada kararımız net oyumuz EVET. Bazen diyor ki neden EVET bunu izah etmeye çalışıyoruz. Ama bizim insanımız gerçekten zeki. 18 maddeyi okumuş ben diyor hiçbir şey olmasa bile şu Avrupa birliğine ders vermek için şu Almaya, Fransa’ya veya İngiltere’ye bize savaş açan herkese bizim içişlerimize neden karışıyor, sırf hiçbir şey olmasa bile onlar için EVET vereceğim. PKK Kandil bu işe hayır diyorsa ben evet diyeceğim. Sonuçta bazen incinenler oluyor. Ben hayır diyorum diye PKK’lımıyım diyor asla değil, bu bir siyasi tercihtir. Biz kimseye hain de demiyoruz. Ne kimseyi kahraman, ne kimseyi hain ilan etmek gibi bir lüksümüz yok. Millet iradesi bu saygı duyarız. Milletin iradesinin başımızın üzerinde yeri vardır. 16 Nisan’da inşallah Hayırlı bir sonuç çıkacaktır. Zaten son yapılan kamuoyu yoklamalarında EVET artıyor. Herhalde muhalefetin hırçınlığı da bundandır. İzmir Milletvekili adını bile anmak istemiyorum, çok saygısızca çok edepsizce yazıklar olsun ki sen bu milletin evladı olmuşun. Ve de TBMM’de millet iradesini temsil ediyorsun, bir de yemin ettin sen. Kalkmışsın sen bu milletin EVET verenleri denize dökecekmişsin. Sen kimsin ya! Bu ne saygısızlık, bu ne edepsizlik, denize dökecekmiş. Bu milleti bu toplumu yalandan kalkışmaya harekettir. Bunda da FETÖ zihniyeti var herhalde. Oda milleti sokaklara dökmeye çalışıyor ama bu Millet ona onun gibi düşünenlere 16 Nisan’da öyle bir ders verecek ki Allah izin verir ise onlarda özellikle de o Avrupa birliğinde mesela Almanya’da gazeteler diyor ki Hayır. Onların hepsine bu millet 16 Nisan’da dersini verecek. Ülkemiz için, milletimiz için, gönül coğrafyamızda ki mağdurlar için hayırlı uğurlu olsun.”

 

Editör: Doğu Gazetesi