İğneden ipliğe, aynadan cımbıza, boncuktan oyuncağa, astardan kumaşa her türlü nesneyi bir eşek, beygir, at üzerinde veya arabalarında köy köy, mahalle mahalle gezip dolaşarak satan seyyar satıcılara çerçi denir.

Aspirin maskesi: Aspirin maskesi cilt ve sivilce lekelerine iyi geliyor mu? Kırışıklıkları azaltıyor mu? Aspirin maskesi: Aspirin maskesi cilt ve sivilce lekelerine iyi geliyor mu? Kırışıklıkları azaltıyor mu?

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan eskiden çerçicilerden Faruk Eren; “Bir köye çerçi gittiğinde kadınlar, kızlar, çocuklar çerçinin etrafına üşüşerek; yağ, peynir, yün, arpa, darı, mercimek gibi ürünler karşılığında bazı ürünleri alırlardı. Karayollarının gelişmesi ve motorlu araçların yaygınlaşması, ticari satış ağ ve yöntemlerinin ilerlemesi ve marketler zincirinin en ücra köşelere bile burnunu sokması sonucu bu meslek tamamen öldü. Ve biz de daha fazla direnemedik zamana ve gelişen teknolojiye. Şimdi ise farklı mesleklere yöneldik çerçi mesleği artık çok nadir görülüyor” dedi.

Editör: Adem Küçükkaya