Adem Küçükkaya- Erzincan Valisi Mehmet Makas, beraberinde Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, AK Parti İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci, Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin ile birlikte hasadı yapılan silajlık mısır ve domates tarlalarını gezerek üreticiler ile görüştü.

İlk olarak Buğdaylı köyünde hasadı yapılan Silajlık Mısır tarlasına giden Erzincan Valisi Mehmet Makas ve beraberindekiler, çiftçilerimiz ile görüşerek bol ve bereketli kazançlar dilediler.

Tarım makinelerini kullanarak hasat yapan Erzincan Valisi Mehmet Makas, çiftçilerimizin bu yılki verimden memnun olduklarını belirtti. Erzincan Valisi Mehmet Makas, Özel İdare tarafından işletilen sulama birliklerinden üreticilerimizin memnun olduğunu, düzenli sulama yaparak verimi artırdıklarını belirtti. Çiftçilerimizin dile getirdiği bazı sıkıntıların da en kısa sürede giderilmesi için çalışmaların yapılacağını belirten Erzincan Valisi Mehmet Makas, her zaman üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. dedi.

Devletimizin yaptığı desteklemeler ile de her zaman üreticilerimizin yanında olmaya devam ettiğini belirten Erzincan Valisi Mehmet Makas, "İlimiz genelinde bu yıl 399 çiftçimiz, 8.955 dekar alanda silajlık mısır ekimi yaparak ilimiz ekonomisine önemli bir katkı sağlamıştır. İlimiz genelinde son olarak 1.689 çiftçimize 59.141 dekar alan için 4 milyon 519 bin 934 TL yem bitkisi destekleme ödemesi yapılmıştır. Çalışan, üreten ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm çiftçilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır'da, çiftçilerin her türlü sorunlarının çözümü için çalıştıklarını belirterek, üreticilere kazasız bir hasat dönemi ve bereketli kazançlar dilediler.

Daha sonra Aydoğdu Köyü bölgesinde Sinan Bulut isimli vatandaş tarafından üretimi yapılan domates tarlasını ziyaret eden Erzincan Valisi Mehmet Makas ve beraberindekiler, üretici ve tarlada çalışan vatandaşlar ile görüşerek kolaylıklar dilediler.

Erzincan genelinde 13 bin dönüm alanda domates ekimi yapıldığına değinen Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan’dan Türkiye’nin her köşesine domates ile birlikte birçok çeşit sebze ve meyve gönderildiğini vurguladı.

Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı olan Erzincan’da üretim yapan tüm çiftçilerimize bol ve bereketli kazançlar dileyen Erzincan Valisi Mehmet Makas, üreten ve üretime katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Editör: Doğu Gazetesi