AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci ve Merkez İlçe Başkanı Av Ferhat Bulut, 17 Şubat Tercan'ın Düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladılar.

Şireci ve Bulut mesajlarında: "Anadolu coğrafyasında, tarihin çeşitli evrelerinde önemli roller üstlenmiş, sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleri ile ilimizin güzide ilçelerinden biri olan Tercan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıldönümünü kutluyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

17 Şubat, Tercanlıların kurtuluş mücadelesinde destan yazarak milletin azmi ve inancı karşısında hiçbir gücün duramayacağını ilan ettiği gündür. Tercan'ın vefakâr ve sabırlı insanları bağımsızlık mücadelesinde tüm zorluklara rağmen umutlarını yitirmemiş, yaşlısıyla genciyle topyekün, ilçelerine ve vatanlarına sahip çıkma adına mücadelelerini sürdürerek başarıya ulaşmışlardır.

Bizlere düşen görev tarihte en olumsuz şartlarda verilen bu destansı mücadeleleri unutmadan, ecdadımızın bizlere emaneti olan bu topraklara sahip çıkmak, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yönelik tuzaklara düşmeden, milletimizin istiklali ve istikbali için birlik ve beraberlik içinde kutlu yürüyüşümüzü sürdürmektir.

Bu vesileyle 17 Şubat Tercan'ın Kurtuluş Günü'nde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu cennet vatan uğruna şahadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, Tercanlı Hemşerilerimizin Kurtuluş Bayramını tebrik ediyoruz." ifadelerine yer verdiler.

Editör: Doğu Gazetesi