Erzincan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik olarak tedavi ve kısırlaştırma işlemlerini düzenli olarak gerçekleştiriyor.

Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, sokak hayvanlarına yönelik rutin olarak gerçekleştirdiği sağlık kontrolü çalışmalarına devam ediyor.

Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yerinde tedavisi mümkün olan sokak hayvanlarına bakım yapılırken, gerekli görülen hallerde ise tedavi ve bakım çalışmaları Erzincan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Geçici Bakım Evi’nde gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Ocak ayında 56 adet sokak hayvanın kısırlaştırma işlemi yapılırken, 150 adet hayvanın iç dış parazit aşısı ve 24 adet hayvanında tedavi ve bakım işlemleri gerçekleştirildi.

Sokak hayvanlarına beslenme, tedavi ve sağlıklı barınak teminine kadar her alanda sahip çıkan Erzincan Belediyesi sevimli dostlarımıza besleme çalışmaları kapsamında mama dağıtımına da düzenli olarak devam ediyor.

Yaşam alanlarımızı paylaştığımız sokak hayvanları ile ilgili her konuda vatandaşlarımız, 444 9 024ve Alo 153nolu telefonlardan Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerine ulaşabilirler.

Editör: Doğu Gazetesi