Sönmez, Erzincan ile ilgili olarak öneli projelerinin olduğunu belirterek, Erzincan’ı modern bir şehir yapma noktasında alt yapılarıyla, ekonomisiyle, sosyal kültürel ve sportif faaliyetleriyle Türkiye’ye örnek bir şehir olmasını hedefliyoruz” diye konuştu.
            Basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek adaylığını açıklayan DYP Erzincan Belediye Başkan Adayı Sönmez, yaptığı basın açıklamasında: “1982 Erzincan doğumluyum. İlk orta ve lise eğitimimi Erzincan’da tamamladım. Üniversite eğitimimi Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Dış Ticaretten 2004 yılında mezun oldum. 2005 yılında Erzincan’da inşaat sektöründe ticari faaliyetlere başladım. Yurtiçi ve Yurtdışı çeşitli projelerde bulunduk. 2005-2007 yılında Doğru Yol Partisi Gençlik Kolları Başkanlığında bulundum.
         2007 yılından sonra da Doğru Yol Partisinin çeşitli kollarında aktif görevler aldım. Evli ve 1 çocuk babasıyım. Adaylık sürecine geldiğimizde Erzincan’da memlekete hizmet etmek için çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görevler aldık. Bu görevlerden sonra siyasi faaliyetlerimizi devam ettirmek için böyle bir çalışmaya ve böyle bir yola girdik. Burada her kademesinde özveriyle çalıştığım Doğru Yol Partisini seçerek başladım. Diğer şehirlere kıyasla Erzincan’ı modern bir şehir yapma noktasında alt yapılarıyla ekonomisiyle sosyal kültürel ve sportif faaliyetleriyle Türkiye’ye örnek bir şehir olmasını hedefliyoruz. 2014 Yerel seçimlerinde halkın seçme hakkını daha geniş tutabilmek için demokratik seçim ortamında halkın adayı olmak için birlikte yönetmek için mevcut dayatma adaylara karşı böyle bir seçim kampanyasını başlatmış bulunuyoruz” diyerek Erzincan’da ki eksiklikleri göreve gelirse en iyi şekilde tamamlayacaklarını belirtti.  
Editör: Doğu Gazetesi