Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde bir grup öğrenci arasında dolaşan bir kız öğrencinin kaçırılarak fiziki saldırıya uğradığı yönündeki iddialar üzerine çalışma başlatan Rektörlük olayın tamamen asılsız olduğunu açıkladı.

Rektörlükten yapılan açıklamada korku havası yaratılmak istendiği ve bu tür asılsız söylemlere itibar edilmemesi gerektiği belirtildi.

EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent yaptığı yazılı açıklamada; “Üniversite öğrencisi olduğu iddia edilen bir kişinin kaçırılarak fiziki saldırıya uğradığına dair sosyal mecrada ortaya çıkan haber asılsız olup; konuya ilişkin Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda böyle bir olayın yaşanmadığı tarafımıza iletilmiştir. Zaman, mekân ve gerçek isimlerden uzak olan bu üzücü hadise ile yaratılmak istenen korku havası hiçbir suretle gerçeği yansıtmamaktadır. İl Emniyet Müdürlüğümüze, Üniversitemiz, öğrenci yurtlarımız ve öğrencilerimizin güvenliği için yaptığı özverili çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz.” Denildi.

Editör: Doğu Gazetesi