2015-2019 Stratejik Plan çalışmaları kapsamında Okul Müdürleri ve okul/kurum Müdür yardımcılarının katılımları ile İl Millî Eğitim Müdürlüğü Stratejik Plan Ekibi tarafından paylaşım toplantıları gerçekleştirildi.
 2015-2019 dönemini kapsayan planın ilk aşaması olarak gerçekleştirilen toplantı, hakkında bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen: “Milli Eğitim Bakanlığı stratejik plan hazırlık programının temel amacı; Bakanlık merkez teşkilatı, il ve ilçe millî eğitim müdürlükleri ile her tür ve kademedeki eğitim kurumlarının ikinci plan dönemi stratejik planlarının (2015-2019 yılları)  hazırlanma sürecine rehberlik etmektir. Hazırlanacak olan stratejik planlar, kaynakların stratejik önceliklere göre dağıtılmasına ve eğitim kurumlarının geleceğine yön vereceklerdir. 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ilgili yönetmelik ve genelge doğrultusunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ait 2015-2019 yıllarını kapsayan “Stratejik Plan” hazırlanarak Milli Eğitim Bakanlığına sunulacaktır.
 Bu kapsamda Bakanlık, il-ilçe millî eğitim müdürlükleri ile okul ve kurumların 2015-2019 Stratejik Planı hazırlık çalışmaları başlamış bulunmaktadır.”dedi. 
Editör: Doğu Gazetesi