Erzincan’da merkeze bağlandıktan sonra sorunlarla başa çıkmaya çalışan Akyazı Mahallesi, ellerinden alınarak HES’e verilen su nedeniyle toplanarak basın açıklaması yapmışlardı. Yapılan basın açıklamasında “HES insan sağlığından daha mı önemli suyumuzu istiyoruz” dediler ancak bu girişimleri suçlanmalarına yetti ve mahkemelik oldular. Su hakkını isteyen vatandaşlar 13 Eylül’de hakim karşısına çıkarak, yaptıkları basın açıklaması ile suç işlemediklerini sadece haklarını istediklerini ifade edecekler.

Vatandaşlar yorumlarında şu ifadeleri kullandılar:

-Hak arayanı hakim karşısına çıkarıyorlar bir daha hak aramasınlar diye.

-Merkeze bağlandıktan sonra sorunlarla başa çıkamıyoruz.

Kur’an-I Kerimi güzel okuma yarışması yapıldı Kur’an-I Kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

-Kendi memleketimizde merkeze bağlı köylerin en basit su ve yol sorununu çözemiyorken, gelmişler Erzincan’da konuşuyorlar, şu ülkede şunu yaptık bu ülkede bu sorunu çözdük diye. Daha merkeze bağlı köyün su sorununu çözemiyorsun ne ara başka ülkelere gittinde sorun çözdün. Çok komik olmaya başladılar artık.  

-Bize iş yapacak adam lazım gösteriş ve reklam meraklıları değil.

-Koltukları sağlama almak için devlet büyüklerimize sorunlarımızdan bahsetmiyorlardır. Eminim ki bu kadar basit problemlerden devlet büyüklerimizin haberi olsa, neden çözülmüyor bu kadar basit sorunlar der kovarlar bunları.

-Memlekette o kadar hırsız, rüşvetçi, hortumcu suçlu varken su hakkını isteyen vatandaşlar hakim karşısına çıkıyor. Allah sonumuzu hayır etsin.

OLAY

Erzincan’ın merkeze bağlanan Akyazı Mahallesinde içme suyu ve sulama suyu sorunu yaşayan köy halkı seslerini duyurmaya çalıştı. Suyun yakındaki Hidroelektrik Santraline yönlendirildiğini iddia eden köylüler ilgili birimlere yaptıkları tüm müracaatlara rağmen sonuç alamadıklarını söyleyerek yaşanan soruna çözüm istediler.

Erzincan Akyazı bağlantılı olan ve Ekşisu mesire alanıyla birlikte birçok köyün ulaşımının sağlandığı karayolunda seslerini duyurmaya çalışan mahalle sakinleri, Valiliğe ve Belediyeye bildirmelerine rağmen aylardır aynı sorunu yaşadıklarını ve son çare olarak bu basın  açıklamasını yapmaya karar verdiklerini söylediler.

Basın açıklamasının ardından Erzincan Vali Yardımcısı İhsan Ayrancı ve Belediye Başkan Yardımcısı İkram Çamur bölgeye gelerek köylülerle görüşerek şikâyetlerini dinlediler. Vali Yardımcısı Ayrancı ve Başkan Yardımcısı Çamur yaşanan sorunun giderileceğini bildirmeleri üzerine köy halkı olaysız bir şekilde dağıldı.

Editör: Doğu Gazetesi