“Kur’an Nesli Yeryüzü Yıldızları” Hafızlık Hazırlık Eğitim Programının başarıyla yürütüldüğü ve Erzincan İl Müftülüğüne bağlı, İhya Vakfı’nın destekleriyle hizmet hayatına devam eden Sümbülvalide Yatılı Kız Kur’an Kursu hafızlık öğrencileri yarıyıl tatili karne heyecanı yaşadılar.

Kurs yönetici ve öğreticilerinin düzenlediği ve hafız öğrencilerle birlikte ailelerinin katıldığı bir programla öğrencilere İl Müftüsü Burhan Çakır tarafından karneleri verilirken, hayırsever vatandaşlarımızdan Hacı Salih Yavuz’un katkılarıyla yaptırılan okuma rahleleri öğrencilere İl Müftüsü Çakır, İl Müftü Yardımcısı İsmail Yılmaz ve İl Vaizimiz Servet Tiryaki tarafından takdim edildi.

Program esnasında bir konuşma yapan Erzincan İl Müftüsü Çakır; “Uzun yıllardır Kur’an Eğitiminde hizmet veren tecrübeli hocalarımızın nezaretinde hizmet vermekte olan bu Kur’an kursumuz, yüzakımız mesabesinde faaliyetlerine devam ederken, haklı olarak bizlerin de göğsümüzü kabartmaktadır. Sümbül Valide Sultan Kız Kur’an Kursumuzun “Kur’an Nesli Yeryüzü Yıldızları” hafızlık hazırlık sınıfında okurken, Bir yıl boyunca okulla beraber on hatmi Şerif yaparak Kur’an-ı Kerimi yüzünden akıcı bir şekilde okumayı kavrayacak, tecvidi öğrenip uygulayacak ve kısa surelerin ezberlerini yaparak seneyi tamamlayacaktır.

Şimdi bu yarıyıl tatilinde derslerimize daha bir kuvvetle çalışarak ve hafızlık programımızı da aksatmadan tatilimizi yapacak ve ikinci döneme daha bir heyecan ve gayretle çalışarak başlayacaksınız Allah’ın izniyle. Sizleri başarılarınızdan ötürü tebrik ediyor, Allah’tan muvaffakiyetler diliyorum.” Diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Editör: Doğu Gazetesi