Suriye’nin İdlib kentinde kimyasal saldırı sonucu hayatını kaybedenler için Erzincan’da gıyabi cenaze namazı kılındı. Sivil Toplum Platformu tarafından Cuma namazı sonrası düzenlenen gıyabi cenaze namazına vatandaşlar yoğun katılım gösterdi.

            Erzincan Sivil Toplum Kuruluşları Platformunun organizasyonu ile Cuma namazı sonrası Cami Kebir’de Suriye’de kimyasal saldırı sonrası hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gıyabi cenaze namazında, hayatını kaybedenler için dualar okundu.

Memur-Sen İl Temsilcisi Nebi Gül, Suriye’de yaşananlara dikkat çekerek yaptığı açıklamasında; “Suriye’nin İdlib şehrinde katil Esad tarafından kimyasal silah kullanılarak çoluk çocuk, kadın, ihtiyar demeden katlini bütün sivil toplum kuruluşları ile birlikte lanetliyoruz. Bu vesileyle bugün Erzincan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak gıyabi cenaze namazı kıldık ve bu şehitlerimiz için duada bulunduk. Rabbim bir daha böyle acıyı hiçbir millete göstermesin” dedi.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

 

Editör: Doğu Gazetesi