ESTOYAD tarafından başlatılan yardım kampanyasına bir yardımda Erzincan Hayra Hizmet Ve Dayanışma Vakfı (ERDAV) Cemre Çocuk Kulübü ve Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KEYDER) hanımlar komisyonu tarafından 11 Bin 500 TL toplanarak ESTOYAD’a teslim edildi.
ERDAV Cemre Çocuk Kulübü adına konuşma yapan Nalan Önel, yardım yapan herkese teşekkür etti. Önel;“Cemre çocuk kulübü olarak 70 adet öğrencimizle evde karakter dediğimiz eğitimler yapıyoruz. Suriye’de açlıktan kedi köpek yediklerini duyduğumuzda hocalarımızla istişare yaparak Suriye için gece yapmaya karar verdik. Gelirini de Suriye’ye bağışlamaya karar verdik. Başlangıçta bu miktara ulaşamayacağımızı tahmin etmiyorduk. 5’er liradan davetiyelerimizi önce 250 sonra 500 adete kadar çıkardık. Gecemize katkı olsun diye de başkalarına da davetiye alan Erzincanlı sağ duyulu insanımızın katkılarını gördük. Ev okulu öğrencilerimizden Zeynep Gül kardeşimizin geliri olan tabloyu da 2 Bin TL’ye sattık. Öğrencilerimizin ve velilerimizin sayesinde ulaştığımız sonuç “bir hayra vesile olan hayrı yapan gibidir” hadisi şerifini bizlere hatırlatıyor ve bunun mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
KEYDER hanımlar komisyonu adına konuşan Esma Aytemiz ise, bu yıl bütün yardımları Suriye için topladıklarını ifade etti. Aytemiz; “Daha önce Filistin’de eğitim projemiz vardı. Ona destek olduk daha sonra Afrika’da su kuyusu açarak ihtiyaçları gidermeye çalıştık. Bu sene içinde Suriye için yardım kararı aldık ve bütün yardımlarımızı Suriye’ye yönlendirdik. Daha öncede kısa süre önce Suriye’ye yardımımız oldu. Şuan içinde mantıdan elde edilen parayı göndereceğiz inşallah. Emeği geçen bütün hanım kardeşlerimize teşekkür ediyor ve yardımlarınızı bekliyoruz” dedi.
 
ESTOYAD Yönetim kurulunda olan Alaattin Önel, yapılan yardımları Platform adına teslim alarak teşekkür etti. Önel; “Erzincan Sivil Toplum Kuruluşları Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu olarak 8 Mart’tan itibaren Suriye’de ki kardeşlerimize yardım çalışmaları başlattık. Elhamdülillah resmi dairelerimizde, okullarımızda, kur-an Kurslarımızda, vakıflarımızda, derneklerimizde toplanan yardımlar şuan bizlere ulaşmaya başlandı. Bugünde KEYDER hanımlar komisyonunun ve ERDAV Cemre Çocuk Kulübünün toplamış oldukları 11 bin 500 TL para yardımı teslim alacağız. Rabbim hayırlarını kabul etsin inşallah. Mart’ın 22’isnde TIR’larımızı çıkaracağız. Ve Suriyeli kardeşlerimize teslim etmek üzere göndereceğiz. Şuan tahminimiz 15 TIR kadar oldu. İnşallah 24 TIR hedefini bulamayı umuyoruz. Tüm Erzincan’da hayırsever kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Öğrenciler ise yapmış oldukları yardımların Suriyeli kardeşlerine gönderilmesinin mutluluğunu ifade etiler.  
Editör: Doğu Gazetesi